Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Niepłodność

Znaleziono 11 wyników

  1. Część dziewczyny Mam pytanie od 26.02 biorę opakowanie drugie tabletek antykoncepcyjnych. Niestety w natłoku zajęć, zmęczenia i wgl zapomniałam o dwóch tabletkach 6.03 oraz 7.03 w tych dniach doszło do współżycia teoretycznie dni płodne były . Tabletki przepisala mi Pani ginekolog leczeniu niepłodności ponieważ nie pękają mi pęcherzyki i leczymy niepłodnośc. Od poniedziałku dalej kontynuje branie tabletek. Natomiast dzisiaj dostałam plamienie albo okres organizm czuję na okres natomiast od rana mam plamemienie . Czy ktoś miał podobnie o co moze chodzić czy to wina pominięcia tabletek ??
  2. Bardzo proszę o wskazówki co robić dalej. Od kilku lat mam 1-2 dniowy okres. Bardzo skąpy jednak pms dość mocny. Bardzo bolą mnie piersi tydzień przed okresem, rozdrażnienie i złe samopoczucie. . 3 lata temu byłam u lekarza który niby wszystko sprawdził i wszystko super taka moja uroda. Zrobił mi usg dopochwowe, cytologię i zbadał hormony tarczycy, progesteron, estrogen. Pół roku temu byłam u innej pani z tym samym problemem plus zaniepokojona tym ze nie zachodzę w ciąże. Pani doktor zrobiła te same badania plus prolaktyne która jedyna wyszła za wysoka ok 50. Dostałam leki i po 3 miesięcznej kuracji prolaktyna jest już w normie jednak okres się nie poprawił. Pani doktor stwierdziła ze dostanę skierowanie do ośrodka leczenia niepłodności co dość mocno mnie zestresowało. Zanim zaczniemy walkę chciałabym żeby to przechodziło w miarę spokojnie i przede wszystkim chce wiedzieć dlaczego mój okres trwa tylko 1 dzień. Kiedyś miałam okres 5 dniowy normalny. Potem przestałam brać tabletki antykoncepcyjne i po jakichś 2 latach pojawił się skąpy okres. Bardzo proszę o podpowiedz jakiej pomocy powinnam szukac.
  3. Mam 46l mam juz dzieci z innego zwiazku i chce teraz z obecnym miec lecze sie na niedoczynnosc tarczycy moj wynik toTSH3,480(0,270-4,200)FT3 3,32(2-4,40)FT4 1,39(0,93-1,70)Anty tpo25,23 anty tg138.50 FSH9,2 LH5,3 Moje AMH0,25 Mam okres co 29,30,31 dni moje pytanie co moze byc przyczyna czy juz sa cykle bezowulacyjne ?co zbadac i czy zwykly ginekolog od nieplodnosci mi pomoze ?Prosze o pomoc
  4. Dzień dobry, Proszę o interpretację wyników badań, które zrobiłam aby znaleźć przyczynę niepłodności. 4 dc - FSH 4,26 LH 4,40. 5 dc - estradiol 35,30 ; testosteron wolny 1,06 ; DHEA-S04 230,70 ; androstendion 3,4 21 dc- progesteron 9,82 prolaktyna 32,22 tsh 1,11 ft3 3,42 ft4 1,14 anty tg<0,9 i anty tpo 0,6. Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.
  5. Dzień dobry, czy wynik progesteronu 0.25 ng/ml w 11.dniu cyklu oznacza nieplodnosc? Mam 36 lat, leczę się na niedoczynność tarczycy, obecnie przy przyjmowaniu Euthyroxu 25 TSH jest na poziomie 1,030. Pozdrawiam Agnieszka
  6. Dzień dobry, Mam 36 lat. 2 miesiące temu w 3° dniu cyklu robiłam badania hormonalne w tym także progesteron, który był wliczony w pakiet. Progesteron wyszedl 10,90 nmol/L a normy w fazie folikularnej wynoszą 0,44- 6,47. Na początku roku zbadałam również hormony w 3° dniu cyklu i progesteron wyszedl 9,30. O czym moze świadczyć podwyższony poziom? Również prolaktyne mam podwyższoną 57,50. Inne hormony w normie. Od dłuższego czasu lecze się w klinice niepłodności ale nikt mi nie zasugerował leczenia. Miesiączki mam regularne ale krótkie i skąpe. Dziękuje za porade.
  7. Gość

    Seks a ciąża

    Cykle 25-26 dni . Przewidziana owulacja 2.02 .ostatnia miesiączka 22.01. Od ponad tygodnia mam skurcze w podbrzuszu I biorę nospe. Zawsze bolą mnie piersi przed okresem A teraz nie. Leczylam się na niepłodność wtórna . Hsg wyszło ok ale nawet clo nie pomogło. Odpuściłam 6 miesięcy temu. Teraz powinnam dostać okres 15.02 -16.02 . Czy fakt że moje objawy okresowe się nie pojawiły mogą świadczyć że coś jest ja rzeczy?
  8. Witam, byłem dziś na badaniach krwi związanych z niepłodnością. Niestety wyszło, że mam niski poziom FSH, tzn. 0,82. LH w normie (5,45), prolaktyna także (5,9) i testosteron 543.... Z tego co udało mi się przeczytać za wydzielanie FSH, jak i LH odpowiada gonadoliberyna ale dlaczego w takim razie jeden jest w normie, a drugi nie? Na wizytę u lekarza jeszcze trochę poczekam a chciałbym wiedzieć co mnie w sumie czeka, żeby wszystko było ok (nie wiem przyjmowanie jakiś leków, hormonów)? Pozdrawiam i dziękuję za odp.
  9. Witam Mój mąż robił dzisiaj badanie krwi ( w klinice invictra zajmującą się niepłodności ) ogólnie wyniki ma dobre ale ma podwyższoną Prolaktyne wynosi 358.0 mlU/L czyli ma troszkę podwyższoną ponieważ norma jest do 324 mlU/L czy moge się dowiedzieć co to oznacza bardzo się martwię
  10. Co może być przyczyną braku ciąży? Mam 26 lat, jestem młoda i zdrową kobietą, staramy się z mężem o dziecko od 2 lat. W wyniku diagnostyki stwierdzono u męża azoospermie, potwierdzoną biopsją jąder. Próbowaliśmy 3 inseminacji nasieniem dawcy. Teraz mieliśmy miec 4 próbę w innej klinice (w poprzedniej nie robili mi badan hormonalnych przed owulacja), ale lekarz z kliniki niepłodności stwierdził, że moje wyniki hormonalne są sprzeczne i może to wskazywać na niskiej jakości komórkę jajową i proponuje in vitro. Badanie usg w 13 dc pecherzyk ponad 18 mm, lh 43.9, progesteron 0.33, estradiol 148. Moje cykle są regularne co 28 dni, owulacja zazwyczaj 14 dc, pecherzyki pękają, oba jajowody drożne, posiewy bakteriologiczne zawsze dobre, badania genetyczne ok, obecnie przyjmuje letrox 50, bo moje tsh wynosiło ponad 3, aktualnie to 1.8. Czy stres może wpływać na hormony? 3 nieudane inseminacje trochę mnie podłamały, mam obniżony nastrój i strasznie stresuje się co bedzie dalej, czy nam się kiedyś uda.
  11. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, dzisiaj, czyli 14 stycznia estem w 15 dc, ostatnia miesiączka rozpoczęła się 31 grudnia. Moje miesiączki trwają 3 dni, natomiast cykl 29-30dni, rzadziej 31, ale zawsze jest regularny. Współżyłam z mężem bez zabezpieczenia 29 grudnia, czyli jeszcze w poprzednim cyklu (był to wówczas 28 dc, powinien być to moment niepłodności bezwzględnej). Potem jak wyżej miesiączka miała miejsce 31 grudnia. Od kilku dni natomiast bardzo się stresuję (są to sytuacje związane z pracą oraz jej zmianą) i odczuwam dość silne skurcze po obu stronach w okolicy jajników. Czy ma to związek z jakimś zakażeniem bakteryjnym, tym stresem czy też istnieje możliwość ciąży? Dziękuję za odpowiedź
×
×
  • Dodaj nową pozycję...