Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Niedocukrzenie krwi

Znaleziono 11 wyników

  1. Witam , Miałem zlecone badania przez lekarza FSH 0,4 mlU/ml(1,5-12,4) LH 1,5 mUl/ml (1,5-8,6) testosteron 3,24 ng/ml(2,49-8,36) DEHASO4 76 ug/dl (88,9-427) PRL norma estradiol norma , progesteron poniżej 0,050 (0,050-0,149) w wywiadzie osłabione libido , impotencja , nadmierna potliwość tzw zimne poty , cukier na czczo 81 mg/dl,Czy to może być od takich wyników? Stwierdzona hipoglikemia reaktywna po pobycie w szpitalu. A drugie pytanie mam teraz zlecone leki Asmenol i Jovesto na alergie i czy one nie pogorszą jeszcze moich wyników i nie wywołaja impotencji?czy generują zaparcia ?
  2. Witam, Jestem w 25 tc i wykonałam dziś krzywa cukrowa 75g. Mój wynik: na czczo 78 mg/dl, po 1h 113,6 , po 2h 60,7. Lekarza mam za miesiąc chyba że wynik wyjdzie niepokojąco. Jak rozumiem ten wynik nie wskazuje cukrzycy ciążowej? Ale czy może być wynikiem hipoglikemii reaktywnej? Nigdy na czczo nie odnotowano u mnie wyniku poniżej 70 a tu po obciążeniu tak niski. Proszę o odpowiedź.
  3. Witam Serdecznie, Czy na podstawie badań posiadam hipoglikemię ? I czy powinnam przyjmować lek Glucophage 500 ?? Wysyłam zapytanie w celu potwierdzenia diagnozy. Glukoza na czczo - 80mg/dl Glukoza po 1h - 101mg/dl Glukoza po 2h - 62 mg/dl Insulina na czczo - 9,52mU/l Insulina po 1h- 51,63 mU/l Insulina po 2h- 30,69 mU/l
  4. Mam wyniki glukozy Na czczo 50,1 mg/dl -140 w normie Ten sam wynik dla obciążenia W necie doczytałem że 50,1 mg/dl to hipoglikemia lekka to dlaczego mam wynik w normie?
  5. Gość

    Seks a ciąża

    Witam moje pytanie jest związane z brakiem miesiączki. Otóż ostatnia miesiączka była 23 lipca-29lipca. Współżyłam db 17 sierpnia . Do dnia dzisiejszego nie dostałam miesiączki. Mam zawroty głowy które występowały tez wcześniej od czasu do czasu ponieważ mam problem z cukrami tzn hipoglikemia reaktywna. Leczę się na hashimoto. Od 4 dni mam mdłości Nie mam apetytu ale dodam zemialam tez stresujące dni w ostatnim czasie. Śniadanie zjadam po 13 bo nie mam chęci. Wczoraj zrobiłam 1 test był negatywny. Dziś 2 Jest 1 kreska natomiast koleżanka stwierdziła ze pod światło widzi poświatę drugiej .zdarzalo mi się od czasu do czasu miec nieregularne miesiączki np w mscu grudniu nie dostałam jej wogole. Czy po takim czasie mam się czego obawiać? Czy te mdłości to powód ciąży np? Czy takie poświaty mogą o czymś świadczyć? Po ilu od stosunku test powinien wskazać ewentualna ciąże? Prosze o odp Dziękuje i pozdrawiam
  6. Witam. Od dluzszego czaau borykam sie ze spadkami cukru. Glownie po posiłku. Zlecono mi wykonanie testu obciążenia glukoza. Oto parametry: - glukoza 82 md/dl - glukoza po 1 h 63 md/dl - glukoza po 2 h 81 md/dl. Czy wyniki wskazuja na hipoglikemie? Dodam, ze mam ksiazkowe objawy hipoglikemii i jest juz to dla mnie bardzo uciazliwe. Prosze o odpowiedz.
  7. czy test na krzywą cukrową jest poprawny ? na czczo 81 a po godzinie po wypiciu glukozy 75g wynosi 75 po 2 h 71 po 3 h 45. czy to jest poprawne ? wiem, że to oznacza hipoglikemię. ale czy po 1 godz nie powinien cukier wzrosnąć?
  8. Niepokoją mnie wyniki badań krzywej cukrowej. O ile na czczo wyszły raczej dobre - 82, to po dostarczeniu glukozy, godzinę po posiłku poziom cukru wynosił 62, a 2 h później 68. Co to może oznaczać ? Czy to hipoglikemia czy niekoniecznie?
  9. Dzień Dobry Wyniki glukozy po obciążeniu wychodzą w ten sposób: na czczo - 83, po 1h - 83 i po 2h - 68. Czy mogą one oznaczać hipoglikemie reaktywna lub insulinoopornosc? Niestety nie mam krzywej insulinowej z powodu błędu laborantki, ale insulina na czczo wynosiła: 7,7
  10. Dzień dobry, czy takie wyniki badań świadczą o hipoglikemii reaktywnej? Czy stosowanie glucophage XR przy takich wynikach (duża ilość cykli bezowulacyjnych) jest uzasadnione? Czytałam ze ten lek obniża poziom cukru. Test obciążenia 75 g - Glukoza na czczo: 80,7 mg/dl; po 1h: 64,3; po 2h: 76. Insulina po obciążeniu 75g: 6,62; po 1h: 69,6; po 2h: 27,9. Czy coś da się jeszcze stwierdzić na podstawie tych wyników?
  11. Witam. Mam dość nietypowy problem. Od zawsze miałam cukier w normie na czczo, ok. 98. Ostatnio podejrzewałam u siebie hipoglikemie poposilkowa, bo sukier spada mi do ok 70 po dwóch godzinach. Ale martwi mnie co innego. Mierze sobie glukometrem cukier na czczo u po przebudzeniu mam 93 a po godzinie, jak dojadę po pracy - dalej na czczo - 106. Nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi na zmienny cukier na czczo w tym samym dniu. Zawsze myślałam że mam dobry, bo wyniki wychodziły ok a teraz zaczynam się martwić. Dodam że nie mam żadnych problemów hormonalnych, serce również w porządku, w rodzinie nie ma cukrzykow. Mam 24 lata.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...