Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Krwotoki

Znaleziono 21 wyników

  1. Witam, Stosuje plastry antykoncepcyjne evra od ok. 2,5 roku. Zdarzyła mi się taka sytuacja, ze w normalny dzień zmiany plastra tj. sobota rano pod prysznicem odkleilam plaster, ale po wyjściu zapomniałam nakleić nowy. Cały dzień byłam zalatana, a do domu wróciłam o 3 w nocy (czyli już w niedziele) i wtedy sobie przypomniałam, żeby go nakleić (dodam, że była to zmiana z pierwszego na drugi plaster w tym cyklu). Jeszcze chwile przed założeniem plastra zauważyłam lekkie krwawienie, ale powiązałam to z dość intensywnym stosunkiem noc wcześniej i się tym nie przejęłam. Rano nadgonimy dostałam silnego, obfitego krwawienia powiązanego z bólem podbrzusza i skurczami macicy. Dodam, że okres skończył mi się dopiero tydzien wcześniej - był normalny, nieobfity, trwal 6 dni jak zawsze. Myślałam ze to obfite krwawienie ustąpi ale mija już drugi dzień, a wcale nie jest lepiej. Zastanawiam się czy to nie jakiś krwotok. Ostatni raz tak obfitą miesiączkę miałam jeszcze jako nastolatka z nieuregulowanym cyklem. Postanowiłam, że poczekam jeszcze ze dwa dni i skontaktuję się z moim ginekologiem jeśli nie przejdzie, ale zaczynam się niepokoić. Proszę o opinię, jeśli takowe się nasuwają
  2. Gość

    Seks a ciąża

    Witam 18 marca byłam u ginekologa test ciążowy wyszedł pozytywny. Beta hcg 250 a na następny dzień 367. Co mogło by wskazywać ciąże. Jednak usg nic nie wykazalo. Mialam czekać 2 tygodnie i wtedy iść do lekarza jeszcze raz. Zaczekam krwawić.. Wystraszyłam się więc zadzwoniłam do lekarza i na wizycie okazało się że ciąży nadal nie widać i prawdopodobnie porobił zaznaczę ze pierwsza ciąże porobiłam. Też dostałam krwotoku i czułam tak jak by coś że mnie wyleciało. Później zaszłam w ciążę z synem ciąża była zagrożona od nsamego początku. Teraz ten test badania... Brak obrazu na usg. Jeszcze lekarz dodał że mam powiększony trzon macicy... ZalamNa wróciłam do domu i zrobiłam test ponownie. Znowu wyszły 2 kreski. Dzisiaj zrobiłam ponownie beta hcg wg zaleceń lekarza. Powiedzcie co wy o tym myślicie bo ja Ju odchodzę od. Zmysłów
  3. Jestem już pod koniec opakowania Cerazette. 1 tabletkę wzięłam w 1 dniu okresu, na początku było to lekkie krwawienie a od 2 tyg mam krwotok z dużą ilością skrzepow. Co godzina zmieniam podkłady (podpaski) A w oceńcie chwili ciągle chodzę w największych rozmiarach, które za chwilę są zapewnione.
  4. Mam nieregularne krwawienia, dostawałam krwotoków z dróg rodnych i odczuwam ból jajników. Stosunek również jest dla mnie bolesny. Robiłam badania na prolaktynę. Przed zazyciem mtc wyniosła 161 mU/La po 1h od zażycia mtc 5492 mU/L. Na codzień biorę lek Jeanine. Czy ten wynik jest prawidłowy przy antykoncepcji czy może jednak sugerować hiperprolaktynemię?
  5. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Tydzień temu -w piątek, zrobiłam test ciążowy. Okazało się, że jestem w ciąży (cóż za radość!) W niedzielę rano powtórzyłam test dwa razy i wyszły pozytywnie. Po godzinie 13 trafiłam do szpitala z krwotokiem. Poziom HCG 90,na USG nie było śladu ciąży. Lekarz wypisał do domu i zalecił by ponowne badanie HCG zrobić w kolejnym dniu. Tak więc zrobiłam i wynik był 71. Najprawdopodobniej było to poronienie? Dziś zrobiłam test i wyszedł pozytywny . Wiem, że HCG wolno spada, ale aż tak? Bardzo dziękuję za odpowiedź
  6. Mam 43 lata w pazdzierniku mialam krwotok z dróg rodnych.Wynik badania histopatologicznego:hiperplasia endometrii simplex,sine atypia.Po 4 tygodniach kolejny krwotok i wynik badania histopatologicznwgo: endometrium gestagenicum.Partim polyposum.Atquae endocervix.Sine neoplasmate.Proszę o interpretacje drugiwgo wyniku.Nadmienie ze od razu po drugim krwotoku dostalam 3 zastrzyki depro provera 500mg w odstepach co 10dni i zostala założona wkładka Mirena.Dziękuje
  7. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, od 2 miesięcy nie mialam okresu ale nie bylam w ciazy gdyż robiłam testy. Być może przez stres w pracy jednakże dzis dostalam okres silny, praktycznie jak krwotok z dużymi skrzepami, nie nadążam zmieniać podpasek i bielizny. Proszę o odpowiedź czy to jest normalne czy zgłosić się do ginekologa. Dodam że mam 24l jestem zdrowa, 3l temu urodziłam córkę poprzez cc...nie mialam nigdy podobnych sytuacji.
  8. Witam. Odebrałam wyniki morfologii synka 7 letniego . Niepokoją mnie mnie troszkę a do wizyty u lekarza jeszcze kilka dni . Bazofile ma 0,80 ponad normę. MCV 91,5 . Też ponad normę . Dodam że synek od ponad roku ma krwotoki z noska tylko z jednej dziurki ... Często jest jakby przemęczony, drażliwy, dość często wyskakuje mu opryszczka na buzi ,robi się blady . Dodam że nie jest alergikiem.
  9. Gość

    Brązowe plamienie

    Witam mam 30lat, 9 września kilka dni po terminie miesiączki pojawiło się u mnie dziwne brunatne plamienie. Następnego dnia ogromne skrzepy, którym towarzyszył ogromny ból podbrzusza. Te krwotoki trwaly kilka godzin. Następnego dnia tylko lekkie plamienie i koniec. Zwykle moje miesiączki trwają 6 dni. Mam za sobą poronienie w 10 tygodniu ciąży i ten krwotok bardzo przypominał mi tamten, jednak test zrobiony kilka dni po tym zdarzeniu nie wykazał ciąży. Obecnie tydzień przed terminem miesiaczki mam jasnoróżowe plamienie od 2 dni.
  10. 47 lat mam i od 8 lat nieregularne okresu od 8 mies nie było wcale okresu i dopiero 4 dni trwa silny krwotok. Ginekolog w Lublinie mówił że jestek całkiem bezplodna od 8 lat. To dlaczego mam nagłe krwotok?? chce współzyc z młodszym partnerem 3 razy DZIENNIE to muszę brać antykoncepcję hormony bo biorę dużo leków i hormony Tarczycy po usunięciu 90% tarczycy. proszę o telefon. 572.204.232 DALILA KOCHANIEC
  11. Ostatnio zaczęłam bać się o swoje zdrowie ponieważ mam nieregularne miesiączki a w miesiącu listopad byłam przeziebiona , brałam leki i raz leciała mi krew z nosa,A potem miałam dwa razy miesiączke potem w grudniu miałam 2 razy krwotok z nosa z jednej dziurki, potem normalnie miesiączke Ale w jej czasie wymiotowałam i miałam uderzenia gorąca,, teraz w styczniu też miałam 2 razy krwotok z nosa z jednej dziurki do tego byłam blada i bolała mnie głowa, mam jeszcze inne objawy takie jak skurcze nóg, drętwienie czasami rąk, szybko się męczę, nie ,boje się że to może być coś poważnego
  12. Witam. Od pół roku mam spirale nie hormonalną. Okres mam po 2 tygodnie. W trakcie mam kilka dni niemal krwotoku. Gdzie staram się prowadzić oszczędzają cy tryb życia. Ile to jeszcze potrwa, czy powinnam ją wyciągać? Nie mogę stosować hormonów.
  13. Dzień dobry. Stosowałam antykoncepcję w formie spirali Mirena. 18 kwietnia dostałam miesiaczkę. Pierwszy tydzień było lekkie krwawienie. Od drugiego tygodnia krwawienie się nasiliło, od normalnego do silnego w ciągu następnych tygodni. Ostatecznie od ostatniego maja przeszło w bardzo silne krwotoki wraz ze skrzepami różnej wielkości. Od 1 do 3 czerwca przez około 7 godzin dziennie "rodziłam co kilka minut kolejne skrzepy, mialam odczucie jak przy wczesnym etapie porodu, bóle w podbrzuszu i w krzyżu w części lędźwiowej. 1 czerwca pojechalam na pogotowie, krwawienie w tym czasie akurat osłabło i nie było skrzepów. Badanie wewnętrzne nie dało odpowiedzi skąd pochodzi krwawienie. Spirala podobno była na swoim miejscu. Nie zrobiono mi USG, odesłano do domu. 2 czerwca prywatnie zrobiłam USG, spirali nie było, za to akurat były bardzo silne krwotoki i skrzepy (tampon super i podpaska starczaly na kilka minut. Lekarz zalecił jak najszybsze, ponowne założenie spirali, żeby zmniejszyć krwawienie. Lekarz zauważył, że mam za grube endometrium, 13 mm (cm? Nie pamiętam). Następnego dnia trafiłam po raz kolejny na pogotowie. W marcu 2018 roku miałam udar niedokrwienny mózgu (zakrzepica zatok żylnych mózgu), biorę Apixboban. 3 czerwca pojawiły się objawy udarowe (nogi mi się trzęsly, podwójne widzenie, nogi mi się uginały, potrzebowałam pomocy żeby dotrzeć do toalety, uczucie drętwienia w okolicach żuchwy i policzków. Kiedy po godzinie krwawienie po 7 godzinach znowu się wyciszyło, objawy udarowe niemal zniknęły. Udaru nie było. Nie do końca wiadomo skąd te krwotoki. Odstawiono mi na 3 dni Apixoban. Krwawienie i skrzepy znacznie ustąpily. 6 czerwca dostałam zastrzyk Decapeptyl 11 25 mg na 3 miesiące wprowadzający mnie w stan menopauzy, żeby organizm do siebie doszedł (miałam przetoczoną krew 500 jednostek i żelazo 250 jednostek). Przywrócono mi Apixoban, nie założono spirali. We wrześniu dostanę jeszcze jeden zastrzyk Decapeptyl na 3 kolejne miesiące. Moje pytanie brzmi, czy będąc w stanie menopauzy przez ten zastrzyk, jest możliwość zejścia w ciążę, jeżeli nie będę stosować antykoncepcję? Z poważaniem Dorota
  14. Mam 53 lata od roku pół roku już nie miesiączkuje, lekarzEe z mojego ośrodka zdrowia zalecilu mi jeszcze przez rok zażywać antykoncepcję Qlaira która biorę od kilku lat ze względu na krwotoki które wcześniej miałam, mam rozsiane mięśniaki nie duże pod kontrolą. Obecnie trafiłam do innego lekarza który nie kazał mi brać antykoncepcji . Moje pytanie :kto ma rację brać lek czy też nie, powiem szczerze ,że dużo lepiej się czułam biorąc antykoncepcję ponieważ nie miałam objawów uciążliwych uderzeń gorąca i potu. Proszę, o odpowiedz .
  15. Witam. Okres skonczyl mi się 9.08. Dnia 19.08 wieczorem dostalam naglego chwilowego krwotoku z skrzepami. Po skorzystaniu z toalety jak i w nocy juz nic sie nie dzialo. 20.08 po południu znow to samo chwilowe i cisza. Co to moze oznaczać??
  16. Witam. Mam 25 lat. 120kg wagi, 194cm wzrostu. Zdarza mi się delikatne nadciśnienie. Ostatnio zdarzają mi się śladowe ilości krwi w katarze, oraz miałem dwa razy w odstępie około miesiąca mały krwotok z jednej i tej samej dziurki nosa po tzw. grzebaniu w nim. Mam ostatnio częstsze bóle głowy oraz wrażenie suchości w nosie, a nawet delikatnego pieczenia szczególnie wieczorami, również w jednej dziurce. Jestem alergikiem. Zrobiłem ogólne badania. Przedstawiam poniżej: Leukocyty Wynik 4,84 tys/µl Zakres referencyjny 4,23 – 9,07 Erytrocyty Wynik 5,25 mln/µl Zakres referencyjny 4,63 – 6,08 Hemoglobina Wynik 16,8 g/dl Zakres referencyjny 13,7 – 17,5 Hematokryt Wynik 46,2 % Zakres referencyjny 40,1 – 51 MCV Wynik 88,0 fl Zakres referencyjny 79 – 92,2 MCH Wynik 32,0 pg Zakres referencyjny 25,7 – 32,2 MCHC Wynik 36,4 g/dl Zakres referencyjny 32,3 – 36,5 Płytki krwi Wynik 213,0 tys/µl Zakres referencyjny 150 – 400 RDW-SD Wynik 39,1 fl Zakres referencyjny 35,1 – 43,9 RDW-CV Wynik 12,4 % Zakres referencyjny 11,6 – 14,4 PDW Wynik 12,7 fl Zakres referencyjny 9,8 – 16,1 MPV Wynik 10,5 fl Zakres referencyjny 9,4 – 12,6 P-LCR Wynik 29,8 % Zakres referencyjny 19,2 – 47 PCT Wynik 0,22 % Zakres referencyjny 0,17 – 0,35 Neutrofile Wynik 2,09 tys/µl Zakres referencyjny 2 – 7 Limfocyty Wynik 2,17 tys/µl Zakres referencyjny 1 – 3 Monocyty Wynik 0,43 tys/µl Zakres referencyjny 0,2 – 1 Eozynofile Wynik 0,12 tys/µl Zakres referencyjny 0,02 – 0,5 Bazofile Wynik 0,02 tys/µl Zakres referencyjny 0,02 – 0,1 Neutrofile Wynik 43,2 % Zakres referencyjny 40 – 80 Limfocyty Wynik 44,8 % Zakres referencyjny 20 – 40 Monocyty Wynik 8,9 % Zakres referencyjny 2 – 10 Eozynofile Wynik 2,5 % Zakres referencyjny 1 – 6 Bazofile Wynik 0,4 % Zakres referencyjny 0 – 2 Niedojrzałe granulocyty IG % Wynik 0,20 % Zakres referencyjny 0 – 0,6 Niedojrzałe granulocyty IG il. Wynik 0,01 tys/µl Zakres referencyjny 0 – 0,03 Czy delikatnie podwyższone limfocyty są powodem do zmartwień i powinny zostać skonsultowane z jakimś specjalistą?
  17. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, zrobiłam test ciążowy wyszedł pozytywny, to dopiero początek ciąży. Przypuszczam że ok 2/3 tydzień. W nocy dostałam dość obfitego krwotoku, aczkolwiek po kilku godzinach przeszło. Czy to mogło być wczesne poronienie ? Jak wygląda wizyta u lekarza z takim problemem i jak wygląda leczenie ? Czy mogą być jakieś powikłania ?
  18. Dzień dobry, w październiku 2019 roku miałam założoną wkładkę mirenę. Powodem założenia wkładki były silne krwotoki, które spowodowane były endometriozą. Miałam również dwa razy czyszczenie, które nie pomogło. Po założeniu wkładki do teraz mam krwawienia. Obecnie doszły jeszcze bóle w podbrzuszu. Czy jest to normalny objaw po założeniu wkładki.
  19. Czy mogę mieć jakąś chorobę serca lub układu krążenia? Witam, mam 17 lat i odkąd pamiętam moje ciśnienie krwi wynosiło około 90/60, rzadko kiedy wyżej. Często jest mi zimno nawet w ciepłych pomieszczeniach, szczególnie w dłonie i stopy. Chodzę do dość wymagającego liceum i zależy mi na wynikach w nauce, przez co stresuję się sprawdzianami, a wtedy moje paznokcie u rąk i nóg robią się sine (wręcz niebieskie), a czasem nawet to samo dzieje się z ustami. Co jakiś czas miewam krwotoki z nosa oraz problemy z gojeniem się nawet małych ran (nie robią się strupy, a kiedy nawet się zrobią, to zawsze mam brzydkie blizny). Średnio raz na kilka tygodni pojawia się ból w klatce piersiowej, który samoistnie mija po kilku-kilkunastu minutach. (Jeśli to może być istotne, mam 159 cm wzrostu i ważę 44 kg)
  20. Gość

    Seks a ciąża

    W nocy z soboty na niedzielę kochaliśmy się z chłopakiem bez zabezpieczenia, spuścił się we mnie. W poniedziałek wieczorem dostałam uderzeń gorąca (mimo chłodnej pogody) wyszłam z domu w krótkim rękawku i było mi gorąco (inni ludzie mieli kurtki), byłam drażliwa,miałam huśtawki nastrojów, miałam ckliwe piersi, czułam mokrość jakbym miała krwawienie miesiączkowe, plus lekko bolało mnie podbrzusze - gdy dotykałam czułam wilgoć ("wodę"), ta wilgoć nie miała zapachu. W środę dalej miałam powyższe objawy, gdy podniosłam swojego dwuletniego siostrzeńca poczułam ból w podbrzuszu i na moich majtkach pojawiła się krwawa plama. Podłożyłam podpaskę, czułam się osłabiona, towarzyszył mi ból po prawej stronie. Zadzwoniłam do ginekologa, powiedział, że to najprawdopodobniej krwawienie owulacyjne - kazał się na razie nie przejmować, w razie obfitego krwotoku udać się do najbliższego szpitala położniczego (z racji na obecną sytuację nie zaprosił mnie do gabinetu na badanie). W piątek czułam się podobnie, dalej krwawiłam, łóżko mnie wzywało (gdy wstawałam bardziej mnie bolało), czułam, że moje podbrzusze "ciągnie" mnie w dół, miałam trudności ze wspięciem się na palce i zamknięciem okna. Wieczorem stwierdziłam, że już po wszystkim, jednak jak wstałam poczułam to samo. Krew wypływała ze mnie partiami z ciągnącym się przezroczystym śluzem, miała neutralny zapach, zniknęła mi ckliwość piersi, dalej utrzymało się uczucie gorąca (jestem w krótkim rękawku, mam otwarte okno, mimo, że jest 11 stopni). Wczorajsze krwawienie ustąpiło wieczorem. Obecnie nic mnie nie boli, ale znowu poleciała krew (jakbyś się zraniła). Ostatnią miesiączkę miałam 26-ego lutego (zakończyła się 1-ego marca), mam w miarę regularne cykle (około 30 dniowe). Wiem, że to za wcześnie na stwierdzenie ciąży, raczej nie poroniłam, owulacja to też nie jest. Nie odczuwam niepokojów (przyspieszonego bicia serca, etc), więc raczej nie sądzę, żeby to był stres, wiem, jak się czuję, gdy się stresuję. Martwi mnie, bo nie wiem, co się ze mną dzieje, a dawno się tak źle nie czułam (lekko znoszę miesiączki).
  21. Gość

    Seks a ciąża

    Witam okres miałam 28 maja w czerwcu powinna wypadać 25moze 28.czerwca nie nadeszła ale z nocy 1 na 2 lipca po dość intensywnym stosunku z wutryskiem we mnie dostałam pierwsze planienie po podtarciu różowe na papierze po chwili kawa z mlekiem ala brąz jasny a potem zaczęło się mocne silne krwawienie jakby krwotok wody z krwią z elementami tkanki mini wątróbka czu też Skrzepamisą przy tym bóle menstruacyjne macicy lekkie znośne ale wyczuwalne... Dodam iż 12 czerwca odbyłam stosunku przerwana bez zabezpieczenia. W dniu 18 czerwca miałam silny ból tak mocny że musiałam się położyć po 15 minutach ustalono może owulacji opóźniona nie wiem... Po tym właśnie stosunku jak nigdy ta opoNiona sytuacja z okresem a po stosunku 1 lipca o 2 w nich zaczęło się to krwawienie bezpośrednio po stosunku... Nigdy nie miałam. Opóźnień w okresie nawet po porodach no. Może czasem dwa dni zastanawiam się czy stosunek mógł wywołać okres spóźniony czy może doszło jednak do po robienia czy może inne powody lekarza miałam wyznaczonego na 2 lipca właśnie ale krwawienie nastało i przylozylam. Dodam że mierze temp w pochwie i przekracza 37i5 lub 37i2 czy podczas okresu nie powinna spaść znacząco? Proszę o jaka kolwiek odpowiedź dziękuję.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...