Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Kolka u niemowląt

Znaleziono 6 wyników

  1. Witam, Mianowicie wystąpił u mnie problem z nerkami, mam kamice nerkowa, częste i silne kolki nerkowe. Prze dwa dni byłam w szpitalu i zapomniałam moich tabletek antykoncepcyjnych. Dokładnie 2 tabletki z pierwszego tygodnia blistra. Do żadnego stosunku nie doszło w ostatnim czasie. Przyjęłam dwie pozostałe tabletki i kontynuuje codzienna dawkę. Wystąpiło u mnie plamienie. Czy może być to spowodowane opóźnieniem w braniu tabletek?
  2. Gość

    Brak miesiączki

    Witam serdecznie. Mam 39 lat spóźnia mi się okres prawie 3 tyg. Robiłam kilka testów w różnych odstępach wszystkie wyszły negatywnie. Kiedyś miałam zabieg była torbiel na jajnikach. Od października zeszłego roku miałam nieregularne miesiączki opuznily się i niektóre były regularne ostatnia była 28.01br pobolewa mnie prawy jajnik czasami jest taki ból jak by była kolka czasami skręcenie. Trochę boli podbrzusze czasami. Wizyta u lekarza za tydzień. Pomóżcie co to może być
  3. Gość

    Seks a ciąża

    Witam ,byłam w ciąży 2,5 tygodnia dostałam krwawienia które trwało 3 dni jest kolejny miesiąc nie mam okresu brzuch mi urósł ,kłuje mnie z prawej strony jakbym miała kolkę . Piersi mi urosły robiłam test wyszedł negatywny co to może oznaczać ?
  4. Dzien dobry, zglosilam sie na pogotowie oraz lekarza rodzinnego z podejrzeniem kolki nerkowej. Zostaly zlecone wyniki krwi, crp oraz badania moczu. Mam 31 lat Czy istnieje mozliwosc zinterpretowania wynikow? Leukocyty 9,78 tys/µl Zakres referencyjny 3,98 – 10,04 Erytrocyty 4,30 mln/µl Zakres referencyjny 3,93 – 5,22 Hemoglobina 12,6 g/dl Zakres referencyjny 11,2 – 15,7 Hematokryt 37,6 % Zakres referencyjny 34,1 – 44,9 MCV 87,4 fl Zakres referencyjny 79,4 – 94,8 MCH 29,3 pg Zakres referencyjny 25,6 – 32,2 MCHC 33,5 g/dl Zakres referencyjny 32,2 – 35,5 Płytki krwi 241 tys/µl Zakres referencyjny 150 – 400 RDW-CV 14,1 % Zakres referencyjny 11,7 – 14,4 PDW 15,3 fl Zakres referencyjny 9,8 – 16,2 MPV 12,30 fl Zakres referencyjny 9,4 – 12,5 P-LCR 44,0 % Zakres referencyjny 19,1 – 46,6 Neutrofile 7,89 tys/µl Zakres referencyjny 2 – 7 Limfocyty 1,13 tys/µl Zakres referencyjny 1 – 3 Monocyty 0,67 tys/µl Zakres referencyjny 0,2 – 1 Eozynofile 0,07 tys/µl Zakres referencyjny 0,02 – 0,5 Bazofile 0,02 tys/µl Zakres referencyjny 0,02 – 0,1 Neutrofile 80,6 % Zakres referencyjny 40 – 80 Limfocyty 11,6 % Zakres referencyjny 20 – 40 Monocyty 6,9 % Zakres referencyjny 2 – 10 Eozynofile 0,7 % Zakres referencyjny 1 – 6 Bazofile 0,20 % Zakres referencyjny 0 – 2 Badania moczu: Przejrzystość - Przejrzysty Barwa zolty Ciężar właściwy 1,020 kg/l Zakres referencyjny 1,015 – 1,03 pH 6,50 Zakres referencyjny 5 – 7 Glukoza nieobecna Ketony nieobecne mg/dl Zakres referencyjny 0 – 5 Urobilinogen w normie mg/dl Zakres referencyjny 0 – 1 Bilirubina nieobecna Białko nieobecne Azotyny nieobecne Erytrocyty nie wykryto Leukocyty w normie Osad moczu: Nabłonki płaskie nieliczne Leukocyty 3-5 wpw Zakres referencyjny 0 – 5 CRP 0,1 mg/l Zakres referencyjny 0 – 5 Bede wdzieczna za odpowiedz.
  5. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Proszę o pomoc. Okres miałam 28 kwietnia do 3 maja. Jest już 3 czerwca i okres nie pojawił się jeszcze. Współżyłam z partnerem bez zabezpieczenia, lecz nie doszło do wytrysku w środku. Robiłam 2 testy, drugi po tygodniu oba wyszły negatywne.. Dodam, że któregoś dnia miałam bóle podbrzusza (coś jak kolka, pierwszy raz miałam coś takiego) czy jest możliwe abym była w pozamacicznej ciąży? Nie mam innych objawów.
  6. Witam. Krwawienie wystąpiło u mnie ok. 24 lipca (w tygodniowej przerwie od tabletek). Kolejne opakowanie rozpoczęłam 27 lipca. Pominęłam tabletkę 1 sierpnia ( tabletka 6), następnie przyjęłam tabletkę nr. 7 która była ostatnią. Od dnia 3 sierpnia przestałam je brać (pierwszy tydzień na blistrze). 5 sierpnia wystąpiło krwawienie (trwało ok. 4 dni, dość obfite, niebolesne. Krwawienie po tygodniu od poprzedniego ). Do dnia dzisiejszego nie pojawiło się kolejne krwawienie. Kilkukrotnie współżyłam z mężem bez zabezpieczenia. Czy krwawienie, które wystąpiło po odstawieniu zalicza się do "normalnego krwawienia" które miewałam co miesiąc regularnie? W jaki sposób wyliczyć w tym czasie dni płodne? Od tygodnia miewam bóle podbrzusza jak przed miesiączką. Dwa tygodnie temu bóle były także, jednak bardziej w formie kolki, ból (myślę, że jajniki) sprawiało siedzenie i wstawanie. Doskwierał też spory ból piersi.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...