Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Guzy tarczycy

Znaleziono 5 wyników

  1. Witam od kilku lat mam łagodnego guza tarczycy lecze się endykronologicznie pani doktor zleciła mi badania oto wyniki chromogranina a 330 przy normie 100 testosteron 190 tsh 0.795 ft3 3.81 ft4 1.27 występuje umnie silna nadmierna potliwości całego ciała co robic
  2. Czy ja mogę starać się o zaświadczenie,że stan zdrowia nie pozwala na noszenie maseczek?Mam nadciśnienie,znacznie powiększone serce,guzy na tarczycy i poprostu się duszę,jest mi słabo,momentalnie mam zawroty głowy,buzia cała jak ogień.Od momentu noszenia maseczek nie dam rady wyjść z domu,gdyż się duszę.W sobotę pojechałam z córką do sklepu,zakupy udało się zrobić,niestety do kasy już córka poszła sama,musiałam wyjść ,bo czulam, że zemdleje.Pytam o zaświadczenie,gdyż w razie kontroli policji chciałbym móc się czymś okazać,żebym nie miała ...dalszych problemów(a są niestety)proszę o odpowiedź.
  3. co mogą oznaczać wyniki: TSH 2,57 mIU/I, FT 3- 3,5 pg/mI, FT4- 0,96 ng/dI, anty TPO < 9,00 UI/mI, anty Tg 13,90 IU/mI przy guzie na tarczycy 35x31x25 mm
  4. Witam mężczyzna lat 19 kilka dni temu miałem wykonane wyniki krwi i moczu z kórych wynika że mam lekko podwyższone: TSH=4.60 i FT3 .Chciałem dodać że pierwsze wyniki które miałem wykonywane w 2017 pokazały że TSH wyniósł 7.50 wyników FT3 i FT4 nie pamiętam następnie byłem u endokrynologa który przeprowadził badanie USG Tarczycy , jakoś guzy nie zostały wykryte następnie lekarz zalecił wykonanie kolejnych wyników badań tarczycy po powtórnym wykonaniu TSH wyniosło :5,20. W roku 2020 TSH wynosi : 4.60 i lekko podwyższone FT3. Dodam jeszcze że na jednej nodze mam żylaka biorę Aescin 3x2 i możliwe że mam łysienie plackowate.
  5. Proszę o interpretację wyników mam guza tarczycy TSH 0,78 ( 0.25-5) ft3 4.2 (3.11-7.05) ft4 10.76 ( 9-20)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...