Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Dieta wątrobowa

Znaleziono 4 wyniki

  1. Dzień dobry mam pytanie o wynik ALAT chodzi o to że skacze mi wynik raz mam 62 raz 47 kolejny raz 43i ostatnio 58 dodam że jestem na diecie wątrobowej schudłem już z 98 do 88 kg skąd te skoki już było dobrze bo miałem 43 a po tygodniu jest wzrost do 58 proszę o odpowiedź.
  2. Od 2 tygodni mam dziwne sekundowe skurcze - sekundowe drgania mieśni na całym ciele. Wiem, że nie jest to typowy bolesny skurcz ( miewałem kiedyś łydek) tylko takie sekundowe drżenie (łaskotanie) w większości na nogach w różnych miejscach, ale czasem jest to też na rękach. Czasem mam wrażenie, że to skóra podryga (?). Przez 2 miesiące na diecie wątrobowej schudłem 15 kg ( mialem nadwagę) ale teraz mam BMI 22. Lekarz rodzinny skierował mnie na badania krwi Sód-143mmol/L, Potas -4,3 mmol/L, Magnez w surowicy- (M87) 2,2 mg/dL, Wapn całkowity (O77) 9,2 mg/dL. Lekarz mówi, że to chwilowe lecz trwa to już 2 tydzień - gdzie szukać przyczyny ?
  3. Witam. Mój syn ma 11 lat. Jakieś pół roku temu na uszach pojawiły mu się siniaki dostaliśmy skierowanie na badania. 1 wyniki APTT 32.7 s (24-36) RATIO 1.12 (0.8-1.2) wskaznik protrombinowy 80% (80-120) INR 1.17 PT Sek 15.3 (9.5-13.5). 2 wyniki po 2 tygodniach APTT 34.9 s (24-36) RATIO 1.2 (0.8-1.2) wskaznik protrombinowy 74% (80-120) INR 1.23 PT Sek 16.3 (9.5-13.5). 3 wyniki robione teraz APTT 31.4 s (24-36) RATIO 1.08 (0.8-1.2) wskaznik protrombinowy 71% (80-120) INR 1.27 PT Sek 16.4 (9.5-13.5). Proby wątrobowe w normie. Czy jest jakaś dieta lub czy mogę podawać mu jakieś witaminy aby poprawić te wyniki?
  4. Witam testy wątrobowe wyszły źle 2 miesiące temu, od tego czasu jestem na diecie wątrobowej plus heparegen i schudłem 20kg. Przestałem brać heparegen i znowu skoczyly wyniki na alt 74 ast 69 ggtp 62 i bił 1,25 lekarz znowu przepisał heparegen. Alkoholu nie piję od 13 miesięcy.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...