Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Badanie węzłów chłonnych

Znaleziono 4 wyniki

  1. Witam, ból gardła rano, ucisk jakby w miejscu oskrzel z rana, uczucie guli w gardle,odczucie na szyi jakby były powiększone węzły chłonne. Badania krwi : HGB:16.7,RBC:5.27,HCT:48,2, WBC:11.07,LYM:4,2,EOZ::8,00, Białko CRP:3,56,OB:3,LDH:150. Czy to może być refluks ?
  2. Gość

    Seks a ciąża

    Witam serdecznie, jestem 29 letnia kobieta ktora od 2 lat próbuje zajść w ciążę, jestem po laparoskopowym usunięciu torbieli z jajników, dodatkowo chwile po tej operacji miałam usunięty wyrostek robaczkowy, w moim brzuchu powstały zrosty. Nie miałam robionego badania drożności jajowodów. Mój mąż wykonał badanie nasienia i niestety okazało się że ma mało aktywne plemniki. Przy ostatnim badaniu usg wyszło że mam potworniaka, co prawda bardzo małe ma rozmiary, ale jest...moja lekarz prowadząca zasugerowała że jest za malutki do usunięcia Niestety mam też powiększone węzły chłonne, wybieram się na badania w tym kierunku Czy jest możliwość że zajdę jeszcze w ciążę? Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam Karolina
  3. W połowie sierpnia wyczułam powiększone węzły chłonne. Szukając przyczyny zrobiłam badania na toksoplazmozę wyniki z 02.09 Toksoplazmoza IgG 31.5 IU/ml wynik ujemny <7,2 wątpliwy >= 7,2 - 8,8 dodatni >= 8,8; IgM - 69 AU/ml zakres wynik ujemny <6 wątpliwy >= 6-8 dodatni >=8. Leczenie 14 dni Rovamycini . 19.10 wyniki IgG 206IU/ml IgM 33,7 AU/ml awidność IgG 0,067 Av zakres niska awidność <0,20 umiarkowana 0,20 - 0,30 wysoka>=0,3. Utrzymujące się powiększone węzły chłonne oraz objawy grypopodobne. Czy to znaczy że zakażenie jest aktualne i czy wskazanie leczenie czy też organizm sam walczy z pasożytem. Jak długo może trwać zakażenie? Z góry dziękuję za odpowiedz
  4. Witam! U 9 miesięcznego syna na części potylicznej głowy znalazłam twardy, ruchliwy guzek. Wielkości około 3 mm. Po konsultacji telefonicznej z Panem doktorem (w przychodni dostałam informacje że tylko taką konsultacje możemy odbyć) dostałam informacje że jest to węzeł chłonny. Oraz że nie ma co się przejmować u dzieci mogą być one wyczuwalne. Mimo wszystko postanowiłam zrobić badanie krwi i moczu na własną rękę. Oto wyniki: Morfologia krwi obwodowej (25 parametrów) Leukocyty 7,86 x10^3/uL[5,98-13,51]~, Neutrofile 1,19 x10^3/uL[1,19-7,21]~, Limfocyty 5,56 x10^3/uL[1,56-7,83]~, Monocyty 0,67 x10^3/uL[0,25-1,15]~, Eozynofile 0,41 x10^3/uL[0,02-0,82]~, Bazofile 0,03 x10^3/uL[0,01-0,06]~, Neutrofile 15,2 %[17,5-69,5]L, Limfocyty 70,7 %[26-79,6]~, Monocyty 8,5 %[4,4-13,4]~, Eozynofile 5,2 %[0-3,7]H, Bazofile 0,4 %[0-0,6]~, Erytrocyty 4,88 x10^6/uL[4,03-5,07]~, Hemoglobina 11,6 g/dl[10,1-12,5]~, Hematokryt 33,5 %[30,8-37,8]~, MCV 68,6 fl[69,5-81,7]L, MCH 23,8 pg[22,7-27,2]~, MCHC 34,6 g/dl[31,6-34,4]H, RDW-SD 32,6 fl[35,3-42,8]L, RDW-CV 13,4 %[12,9-15,6]~, Płytki krwi 384 x10^3/uL[206-445]~, PDW 10,0 fl[-],MPV 9,2 fl[8,7-10,5]~,P-LCR 18,4 %[-],PCT 0,36 %[-]; Mocz, analiza ogólna Ciężar własciwy 1,009 kg/L[1,015-1,035]L, pH 7,5 [5-7,5]~, Kolor j. żółty ---[-],Klarowność przejrzysty [-],Bilirubina nieobecna [-],Urobilinogen w normie mg/dl[0-1],Ciała ketonowe nieobecne [-],Glukoza nieobecna mg/dl[-],Białko nieobecne mg/dl[-],Krew nieobecna [-],Nitraty nieobecne [-],Leukocyty nieobecne [-],OCENA MIKROSKOPOWA , ---[-],Erytrocyty 0-3 wpw[3-4]; Proszę o interpretacje wyników badań w odniesieniu do tego węzła chłonnego. Oraz czy mam szukać lekarza który przyjmie nas normalnie.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...