Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Badanie brzucha

Znaleziono 14 wyników

  1. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Spóźnia mi się 2 dzień miesiączka, test robiłam dwa razy, Drugi wczoraj k wyszły oba negatywne , seks uprawiałam z zabezpieczeniem i nawet wtedy był przerywany, wiec test wykonałam dla spokojnej głowy, jednakze pare dni temu miałam bóle nerek, jajników i brzucha- z badań moczu wyszło ze mam nadmiar białka. Potem bol przeszedł trochę , ale na ta chwile mam żółta wydzielinę z pochwy i bóle menstruacyjne .. jeszcze mam pieczenie w pochwie
  2. Mam 45l lat i moje miesiączki są zmienne. Tzn. co 2-drugi okres mam bardzo obfite krwawienie i silne bóle w dole brzucha. Wynik badania poziomu progesteronu w 22 dniu cyklu wynosi 0,9. Czy to oznacza że mam już menopauzę?
  3. Gość

    Seks a ciąża

    Witam serdecznie, jestem 29 letnia kobieta ktora od 2 lat próbuje zajść w ciążę, jestem po laparoskopowym usunięciu torbieli z jajników, dodatkowo chwile po tej operacji miałam usunięty wyrostek robaczkowy, w moim brzuchu powstały zrosty. Nie miałam robionego badania drożności jajowodów. Mój mąż wykonał badanie nasienia i niestety okazało się że ma mało aktywne plemniki. Przy ostatnim badaniu usg wyszło że mam potworniaka, co prawda bardzo małe ma rozmiary, ale jest...moja lekarz prowadząca zasugerowała że jest za malutki do usunięcia Niestety mam też powiększone węzły chłonne, wybieram się na badania w tym kierunku Czy jest możliwość że zajdę jeszcze w ciążę? Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam Karolina
  4. Witam.Mam takie małe pytanie od lat stosuję tabletki antykoncepcyjne Novynette,a ostatnio robiłam badania na brzuch i coś wyszło nie tak poszłam do lekarza z wynikami i dostałam takie leki.HEPAREGEN 100MG,CHOLESTIL 200MG,I ROWATINEX 50 KAPSUŁEK, i chciałam zapytać czy te lekarstwa będą mi wpływać na moje tabletki antykoncepcyjne.
  5. Witam z usg prenatalnego wyszły mi następujące wyniki: wolne hCG-61,59 w odpowiada 2.147 MoM i PAPP-A- 1,700 odpowiada 0 408 MoM. Badanie było wykonywane w 13tyg ciąży. Czy mam się czym martwić? Mówili mi jeszcze o dokładnym badaniu przez nakowanie przez brzuch. Nie zgodziłam się. Proszę o rade
  6. Witam córka 10 lat miała badania z powodów bólów brzucha . Wizytę u lekarza mamy dopiero w piątek więc może ktoś pomoże. Czy wyniki są dobre czy złe. FSH 9.34 mlU/ml LH 4.32 mlU/ml ESTRADIOL 20.00 PG/ml
  7. Od pewnego czasu odczuwam kłujący ból w dolnej części brzucha,dokładnie przy kości biodrowej.W badaniach glukoza wyszła 122,3 mg/dl oraz wysoki cholesterol 202,4 mg/dl,badanie CA-19,9 To 4,5 U/ml.W badaniu USG wyszło,że mam kamienie w pęcherzyku żółciowym.
  8. Witam od paru dni czułem lekki bol po prawej stronie brzucha więc zrobiłem badania krwi a więc alt 38 <55 ast 35<34 amylaza 93<125 białko 7.7<8.3 bilirubina 1.1<1.2 glukoza 84<93 lipaza 61<78 GGTP75<59 czy mam się czym martwić że GGTP mam podwyższone o 14 i ast o 1 czy te bole normalne są proszę o poradę
  9. kobieta, 25 lat. Zaburzenia miesiączkowania, nadmierne owłosienie w obrębie klp, pleców i brzucha. Wyniki badań : TSH 1,440 µIU/ml, FSH 8,14 mIU/ml, LH 23,30 mIU/ml, Estradiol 90,60 pg/ml,Prolaktyna 12,50 ng/ml, DHEA-SO4 454,10 µg/dl, Testosteron 74,00 ng/dl, SHBG 93,60 nmol/l. Czy w/w wyniki sugerują jakąś jednostkę chorobową? Jakie jeszcze badania ew. wykonać?
  10. Gość

    Seks a ciąża

    Witam chciałabym się dowiedzieć czy jest możliwość że to jednak ciaza ... Ostatnią miesiaczka miałam 10 stycznia 2020r. Cykle regularne co 28 dni , z mężem postanowiliśmy o jeszcze jedno maleństwo dni płodne wyliczone z kalendarzyk więc doszło do wytrysku we mnie po owulacji 10dzien zrobiłam beta wynik wyszedł negatywny 2.30miu/ml . Czy jest możliwość że jednak to ciaza tylko za szybko poszłam na badania ,brzuch mnie boli od kilku dni dokładnie w podbrzuszu jak by promieniowal utrzymuje się dość długo, głowa boli mnie codziennie rano temperatury nie mierze , kilka razy nawet zakręcila mi się w głowie tak bez przyczyny A co do piersi nie widzę aby się zmieniły w wyglądzie tylko trochę są wrażliwe na dotyk i na niektóre koszulki. Proszę o pomoc .
  11. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry, przy morfologii oraz badaniu moczu wszystkie wyniki wyszły w normie oprócz WBC 10,47 - podwyższone nieznacznie oraz MCHC 35,1g/dl również nieznacznie podwyższone. Mam dziwny ból w lędźwiach po prawej, jakby bolała mnie nerka oraz wzdęty brzuch. Badanie moczu nie wykazało bakterii w moczu. Czy to może być ciąża?
  12. Od 2lat biorę tabletki antykoncepcyjne. Zmieniałam je już kilka razy, jednak żadne nie uregulowały mi miesiączki. Na ten moment biorę Madinette. Miesiączkę mam już po tygodniu brania tabletek i ciągnie się to do momentu aż przestaje je brać i wtedy przychodzi dużo bardziej obfity okres. W miesiącu nie mam okresu może przez około tydzień. Tabletki jedyne co robią to to, że podczas okresu nie boli mnie brzuch. Jakie działania powinnam podjąć, jakie badania wykonać. Szczerze mówiąc nie mam siły na zmianę tabletek co chwile i dobierania ich metodą prób i błędów bo nie widzę w tym żadnych efektów.
  13. Dzień dobry mam pytanie z spóźniającym się okresem. Jakieś 3 tygodnie temu trafilam do szpitala z bólem prawego dołu brzucha koło biodra. Wyniki i wszystkie badania stwierdziły że miałam pęcherzyk na jajniku który pękł i jakaś ciecz dostała się do dołu biodrowego. W szpitalu dostawałam antybiotyk. I po 3 dniowym pobycie w szpitalu miałam 5 dni atybiotyku. Okres powinnam dostać w tym tygodniu 5 lub 4 dnia miesiąca lecz się spóźnia. W dodatku przez ten szpital przeżywałam wieki stres. I mam pytanie dotyczące atybiotyku czy przez niego może mi się opóźniać okres. Stosunku półciowego nie było.
  14. Witam, mam 40 lat od miesiąca czasu bolą mnie plecy pod łopatkami, czuję jakbym była napompowana, biustonosz mi nawet przeszkadza. Boję się, że to rak trzustki, dodam ,że bolą mnie plecy a nie brzuch. Badania robiłam tydzień temu ale lekarz nie zlecił mi amylazy i lipazy. Wątrobowe Alat 25,Aspat 20,w moczu mam białko10mg/dl,urobiligen 2.0mg/dl,CRP10,lekarz twierdzi, że wyniki dobre, a ja się bardzo martwię. Co mogę zrobić do jakiego lekarza się udać. Pomocy
×
×
  • Dodaj nową pozycję...