Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Badania wstępne

Znaleziono 6 wyników

  1. Witam. Mam problem ginekologiczny..mam 19 lat i jeszcze nie byłam u ginekologa ale zamierzam się udać. Od długiego czasu mam problemem. Często boli mnie podbrzusze, a w miesiączce nie do wytrzymania ( nawet Ketonal ledwo daje radę)przed owulacją albo po często mam śluz podbarwiony krwią no i właśnie bóle podbrzusza . Upławy żółte białe a nawet zielone bywają, często mam jakieś zapalenie(ból przy oddawaniu moczu i nie do wytrzymania pieczenie ) próbowałam się leczyć tabletkami dopochwowymi ale na nic. Staram się dbać o higienę jak mogę. Włosy mi wypadają garściami, bardzo tyje... Zanim się udam do ginekologa jakaś wstępna diagnoza? Czy jakieś Jeszcze badania wykonać przed wizytą?
  2. Witam, proszę o interpretację. Badania wstępne, początki starań o dzidziusia. 28 lat, kobieta Badanie ogólne moczu badanie ilościowe Barwa - żółta Przejrzystość - przejrzysty Glukoza - ujemny Bilirubina - ujemny Ciała ketonowe - ujemny Ciężar właściwy - 1.030 Erytrocyty - ujemny pH - 5.5 Białko w moczu - 25.2 Urobilinogen - w normie Azotyny - ujemny Nabłonki płaskie nieliczne w polu widzenia; Krwinki białe od 2 do 4 w polu widzenia; Obecny śluz nieliczne pasma. TSH 0,947 uU / ml (0,270 - 4,200) Badanie wykonano metoda "ECLIA" na aparacie Cobas E411 firmy ROCHE Glukoza 100.6 mg/dl ALAT 33.4 Kreatynina 0.70 WBC 5.84 RBC 5.16 HGB 14.8 HCT 44.8 MCV 87 MCH 28.8 MCHC 33.1 RDW 13.2 Płytki krwi 284 MPV 8.9 Neutrofile % 54.6 Monocyty % 7.9 EOS % 1.7 BAZO % 0.3 Limfocyty % 35.5 Neutrofile 3.19 Monocyty 0.47 EOS 0.10 BAZO 0.01 Limfocyty 2.07 Proszę o wskazówki
  3. Witam, proszę o interpretację. Badania wstępne, początki starań o dzidziusia. 28 lat, kobieta TSH 0,947 uU / ml (0,270 - 4,200) Badanie wykonano metoda "ECLIA" na aparacie Cobas E411 firmy ROCHE Glukoza 100.6 mg/dl ALAT 33.4 Kreatynina 0.70 WBC 5.84 RBC 5.16 HGB 14.8 HCT 44.8 MCV 87 MCH 28.8 MCHC 33.1 RDW 13.2 Płytki krwi 284 MPV 8.9 Neutrofile % 54.6 Monocyty % 7.9 EOS % 1.7 BAZO % 0.3 Limfocyty % 35.5 Neutrofile 3.19 Monocyty 0.47 EOS 0.10 BAZO 0.01 Limfocyty 2.07 Proszę o wskazówki
  4. Gość

    Seks a ciąża

    Witam serdecznie, 9 października miałam OM. 21 października (13 dnia cyklu) byłam u lekarza na monitoringu cyklu, który wykazał brak jakichkolwiek zmian w jajnikach (brak owulacji). 1 listopada zrobiłam pierwszy test ciążowy, na którym była widoczna druga bardzo blada różowa kreska. Do lekarza zgłosiłam się 1 grudnia w 7 tyg. i 4 dniu ciąży licząc od daty ostatniej miesiączki. Otrzymałam wstępną diagnozę: puste jajo płodowe (brak zarodka oraz pęcherzyka żółtkowego). Po tygodniu miałam powtórzone badanie usg, które potwierdziło wstępną diagnozę. Otrzymałam skierowanie na łyżeczkowanie jamy macicy. Dodam, iż nie miałam dotąd plamień i bólów podbrzusza oraz od samego początku mam objawy ciąży. Proszę o informację czy istnieje możliwość, aby na tym etapie ciąży jeszcze pojawił się zarodek bądź nie był on jeszcze widoczny na usg oraz czy przyczyną pustego jaja płodowego może być ogromny stres, który towarzyszył mi ok. 6 tygodnia ciąży? Czy w takiej sytuacji powinnam mieć zlecone badanie beta HCG, o którym lekarz nic nie wspomniał? Z góry dziękuję za odpowiedź.
  5. Witam. Jestem po zwolnieniu lekarskim trwającym ponad 30 dni. Potrzebuje zrobić badania kontrolne/wstępne ale na chwilę obecną nie jestem nigdzie zatrudniony. Posiadam całą dokumentację z leczenia jak i od lekarza prowadzącego zaświadczenie że leczenie jest zakończone i nie ma przeciwskazań do pracy. Czy bez zatrudnia mogę zrobić badania gdyż w najbliższym czasie chcę ponownie podjąć pracę ale u innego pracodawcy.
  6. Dzień dobry. Bardzo proszę o wstępną interpretację wynikow badań laboratoryjnych. Mam zespół policystycznych jajników, staramy się z mężem o dziecko od kilku lat. Mam 28 lat, nieregularne miesiączki. Badanie było wykonane w 3 dniu cyklu. ESTRADIOL: 32,2 pg/mL NORMY: Kobiety nieciężarne: Faza wczesna pęcherzykowa: 22,4-115 Faza środkowa pęcherzykowa: 25,0-115 Faza owulacyjna: 32,1-517 Faza środkowa lutealna: 36,5-246 Po menopauzie (brak terapii hormonalnej): 0,0-25,1 FSH: 8,2 mIU/mL NORMY: Faza folikularna: 3,85-8,78 Faza owulacyjna: 4,54-22,51 Faza lutealna: 1,79-5,12 Po menopauzie: 16,74-113,59 Oczywiście udam się do swojego ginekologa, ale wizytę mam dopiero za dwa miesiące, a chcę po prostu wiedzieć, czy wszystko w porządku.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...