Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Ból stóp

Znaleziono 4 wyniki

  1. Wyniki z badania krwi Dzień dobry, we wrześniu robiłam córce badania krwi, gdyż miała odruch wymiotny, budziła się ze snu z płaczem, uskarzanie na ból stóp. Wyniki były niepokojące, ale lekarz rodzinny powiedział, ze nie ma powodu do zmartwień, gdyż wyszły w kale jaja glisty. Przeleczylam córeczkę w tym kierunku. Wczoraj zrobiłam jej badania kontrolne i wyniki nie uległy znaczaco zmianie. MCV nadal poniżej normy 79,1; RDW-SD poniżej normy 34,5; limfocyty 50,4 powyżej normy, monocyty 8,1 powyżej normy. Wzrosło OB z 2 do 3 i spadły leukocyty poniżej normy 5,89 (we wrześniu były jeszcze w dolnej granicy normy). Martwię się, ze jednak, pomimo zapewnień dwóch pediatrow, ze coś dzieje się złego w organizmie córeczki. Dziękuję z góry za pomocną odpowiedź i pozdrawiam.
  2. Witam,mam problem z nogą otóż 3 lata temu miałem operację na stopę ponieważ doświadczałem bólu w tym oto miejscu. Miałem nogę w gipsie, rehabilitację na której miałem robiona krioterapie,hydromasaże, ćwiczenia typu przerzucanie worków za pomocą palców u stopy,podnoszenie nóg przywiązanych do takich jakby kajdanow z obciążeniem.mam stwierdzone płaskostopie poprzeczne z skróceniem ścięgna Achillesa. Mimo tej operacji noga nadal mnie boli najbardziej jak szybko maszeruje.co dziwne operowana noga bardziej mnie boli przy chodzeniu niż lewa która nie była operowana (a schorzeniem są dotknięte obydwie stopy).myślałem że może noga mnie boli przez to że mam nadwagę (182cm wzrost,ok 87-89 kg wagi) przez moje schorzenie mam trudność dobrać obuwie i mam szerokie stopy przez co buty nie leżą jak powinny do tego szybko się rozchodzą na boki.co mogę zrobić by zlikwidować ból? Skontaktować się z lekarzem operującym mnie wtedy?
  3. Witam. Od jakiegoś czasu mam problemy z nogami. Jestem 7 miesięcy po drugim porodzie. Od grudnia brałam tabletki antykoncepcyjne cyrazette. Po wybraniu dwóch i pół opakowania zaczęłam czuć kłucie w obu nogach ,wyraźnie czułam , że to żyły. Niestety przez epidemie kontakt z moim ginekologiem w ramach NFZ był niemożliwy więc przerwałam brać te tabletki w połowie marca. Kłucie w nogach ustąpiło ale inne obiawy pozostały. Po wstaniu z pozycji leżącej czuje ból przy pierwszych krokach w stopie i nad kostką . Jest to takie wrażenie jakby po prostu nogi zastygły i po kilku krokach ustępuje. Czuje ,że moje nogi są opuchnięte mimo że na pierwszy rzut oka tego nie widać.Żyły są widoczne pod skórą i widzę też nierówności na powierzchni nogi. Wygląda to tak jakby żyły były trochę nopuchnięte. Podczas kacania także czuje że opuchnięte są łydki. Zdarzylo się kilka razy że żyła wylała pod skórą i to na pewno nie jest zwykły siniak. Mam 28 lat. Nigdy nie miałam takich problemów. Czy to mogą być żylaki albo jakieś zakrzepy?
  4. Proszę interpretację moich wyników: Kobieta 37 lat. Morfologia krwi: Leukocyty↓ 3,1 (3,9 — 11,7) Erytrocyty 4,1 (3,85 — 5,16) Hemoglobina↓ 11,5 (12,0 — 15,0) Hematokryt 34,8 (34,8 — 45,0) Neutrocyty ↓ 1,47 (1,90 — 7,90) Limfocyty ↓ 1,1 (1,30 — 3,60) Monocyty 0,31 (0,20 — 0,50) Eozynocyty 0,2 (0,00 — 0,40). OB 20 mm/h (2-15). Cholesterol całkowity w surowicy ↑ 191,1 ( mg/dl115 — 190) Cholesterol HDL w surowicy 95,8 (mg/dl> 45) Triglicerydy w surowicy 63,37 (mg/dl< 150,0) Cholesterol LDL - wyliczany 83 mg/dl. Żelazo w surowicy↓25 (µg/dl37 — 145) Glukoza↑101,3 mg/dl na czczo. Insulina 3,3 mU/l (3,00 — 25,00) na czczo. ANA3: SS-A natywne (60kDA) 134 Ro-52 rekombinat 134 SS-B 18 dsDNA 14 ( ). Poza tym bóle stawów szczególnie nadgarstków, dłoni i stóp, drętwienie i mrowienie, brak czucia, zespół Raynauda, ciągłe zmęczenie, ciągły stan podgorączkowy (37,2). Suchość oczu, nosa, skóry, neuralgia międzyzebrowa. Problemy z pamięcią, koncentracja, depresja. Z góry dziękuję.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...