Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Ból biodra

Znaleziono 5 wyników

  1. Czy może ktoś zinterpretować te wyniki badań. Mam 24 lata, 8 miesięcy temu urodziłam dziecko, nadal karmie piersią. Jestem często bardzo zmęczona, śpię ile się da razem z dzieckiem ok 10h dziennie, ale wiadomo z ciągłymi pobudkami. Od porodu miewam ciągle na zmianę mocne bóle bioder, kolana, stopy. Często nie dają mi spać. Transferyna 2,41 g/L[2-3,6]~; Witamina B 12 363 pg/mL[180-914]~; Kwas foliowy 10,52 ng/mL[5,9-24,8]~; Wapń całkowity 2,53 mmol/L[2,2-2,65]~; Fosfor nieorganiczny 4,74 mg/dL[2,5-4,5]H; Witamina D3 metabolit (OH) 47 ng/mL[-]; Bilirubina całkowita 0,51 mg/dl[0,3-1,2]~; AST 17,7 U/L[3-35]~; ALT 11,0 U/L[3-35]~; GGTP 12 U/L[5-38]~; ALP 124 U/L[30-120]H; Mocznik 34,5 mg/dL[17-43]~; Kreatynina 0,70 mg/dL[0,51-0,95]~; Kwas moczowy 5,1 mg/dL[2,6-6]~; Cholesterol całkowity 231,0 mg/dl[115-190]H; Cholesterol HDL 80,4 mg/dl[->=45]; Cholesterol LDL 139 mg/dl[-]; Trójglicerydy 60 mg/dl[-<=150]; Amylaza 71,2 U/L[22-80]~; CRP, ilościowo 0,4 mg/L[0-5]~; Chlorki 102,6 mmol/L[101-109]~; Żelazo 106,0 ug/dL[60-180]~; Ferrytyna 26,6 ng/mL[11-306,8]~; Glukoza 89 mg/dl[70-99]~; Sód 140,3 mmol/L[136-146]~; Potas 3,43 mmol/L[3,5-5,1]L; Cholesterol nie- HDL 151 mg/dl[-];Leukogram Neutrofile segmentowane 53,6 %[50-70]~,Limfocyty 35,5 %[25-40]~,Monocyty 6,4 %[2-8]~,Eozynofile 3,6 %[2-4]~,Bazofile 0,9 %[0-1]~; Odczyn Biernackiego (OB) 17 mm/h[2-12]H;Morfologia krwi obwodowej (25 parametrów) Leukocyty 6,21 x10^3/uL[3,98-10,04]~,Neutrofile 2,93 x10^3/uL[1,5-7,7]~,Limfocyty 2,49 x10^3/uL[1,1-4,5]~,Monocyty 0,42 x10^3/uL[0,1-0,9]~,Eozynofile 0,32 x10^3/uL[0,02-0,5]~,Bazofile 0,05 x10^3/uL[0-0,2]~,Neutrofile 47,1 %[34-71,1]~,Limfocyty 40,1 %[19,3-51,7]~,Monocyty 6,8 %[4,7-12,5]~,Eozynofile 5,2 %[0,7-5,8]~,Bazofile 0,8 %[0,1-1,2]~,IG 0,30 %[0-0,5]~,NRBC 0,000 x10^3/uL[0-0,03]~,Erytrocyty 4,75 x10^6/uL[3,93-5,22]~,Hemoglobina 13,9 g/dl[11,2-15,7]~,Hematokryt 42,4 %[34,1-44,9]~,MCV 89,3 fl[79,4-94,8]~,MCH 29,3 pg[25,6-32,2]~,MCHC 32,8 g/dl[32,2-35,5]~,RDW-SD 44,4 fl[36,4-46,3]~,RDW-CV 13,7 %[11,7-14,4]~,Płytki krwi 303 x10^3/uL[150-400]~,PDW 12,4 fl[9,8-16,2]~,MPV 10,4 fl[9,4-12,5]~,P-LCR 28,5 %[19,1-46,6]~,PCT 0,31 %[0,17-0,38]~;Mocz, analiza ogólna Ciężar własciwy 1,020 kg/L[1,015-1,035]~,pH 5,0 [5-7,5]~,Kolor j. żółty ---[-],Klarowność przejrzysty [-],Bilirubina nieobecna [-],Urobilinogen w normie mg/dl[0-1],Ciała ketonowe nieobecne [-],Glukoza nieobecna mg/dl[-],Białko nieobecne mg/dl[-],Krew nieobecna [-],Nitraty nieobecne [-],Leukocyty nieobecne [-],OCENA MIKROSKOPOWA , ---[-],Leukocyty 0-5 wpw[4-5],Śluz pojedyncze wpw[-],Kryształy szczawianu wapnia pojedyncze wpw[-];PT- Czas protrombinowy Sekundy 11,2 sec.[9,8-12,1]~,wskażnik Quicka 105 %[70-130]~,INR 1,0 [-]; Parathormon PTH (intact) 27,0 pg/mL[12-88]~; TSH 0,73 uIU/ml[0,38-5,33]~; Anty- TG 1,1 IU/mL[0-4]~; Anty-TPO 137,7 IU/mL[0-9]H; TSH 0,73 uIU/ml[0,38-5,33]~; FT3 3,34 pg/mL[2,5-4,3]~; FT4 0,97 ng/dL[0,65-1,48]~;
  2. Dzień dobry mam pytanie z spóźniającym się okresem. Jakieś 3 tygodnie temu trafilam do szpitala z bólem prawego dołu brzucha koło biodra. Wyniki i wszystkie badania stwierdziły że miałam pęcherzyk na jajniku który pękł i jakaś ciecz dostała się do dołu biodrowego. W szpitalu dostawałam antybiotyk. I po 3 dniowym pobycie w szpitalu miałam 5 dni atybiotyku. Okres powinnam dostać w tym tygodniu 5 lub 4 dnia miesiąca lecz się spóźnia. W dodatku przez ten szpital przeżywałam wieki stres. I mam pytanie dotyczące atybiotyku czy przez niego może mi się opóźniać okres. Stosunku półciowego nie było.
  3. Witam, mam 32 lata. Od dawna zmagam się z problemem jakim jest anemia i niedobór żelaza. Mam również problem z prawą noga, sinieje, puchnie, drewieje, boli od biodra aż do stopy. Od ok tygodnia mam silne bóle brzucha oraz krew w kale. Miewam stany podgorączkowe max. 37,5. Delikatnie powieszone węzły chłonne podżuchwowe,azyjne, pachwinowe (glownie prawą stroną). Od ok roku mam bardzo silne bóle kręgosłupa lędźwiowego, na tyle że nie mogę wstać z łóżka. Ostatnio zostałam skierowana na oddział wewnętrzny celem wyjaśnienia skąd ta anemia,dlatego został pobrany szpik. Bardzo proszę o interpretację wyniku mielogramu: układ czerwnokrwinkowy: proerytroblasty-0,2%, erytoblasty zasadochlonne- 1,6%, erytoblasty polichromatyczne- 3,6%, erytoblasty ortochromatyczne - 2,2%, paraerytroblasty - 0,2%, łącznie = 7,8%. Układ limfocytowy: limfocyty - 7,0%. Układ siateczkowy: komórki siateczki wlasciwej- 0,2%, monocyty - 1,2%, plazmocyty-0,2%, łącznie = 1,6%. Układ granulocytowy: mieloblasty- 2,2%, promielocyty 2,6%, mielocyty obojętnochłonne -11,8%, mielocyty kwasochlonne- 0,4%, metamielocyty obojętnochłonne- 14,6%, metamielocyty kwasochlonne-6,2%, pałeczkowate obojętnochłonne- 14,2%, pałeczkowate kwasochlonne-0,2%, podzielone obojętnochłonne- 34,0%, podzielone kwasochlonne-3,0%, podzielone zasadochlonne- 0,2%, łącznie = 83,4%. Szpik srednoobigatokomorkowy. Nieznacznie pobudzony układ granulocytowy. Wskazane pobranie węzła chłonnego do biopsji.Niestety reszty opisu nie jestem w stanie rozczytac. Wynik morfologii ob-19, leukocyty - 6,9 tys., Hemoglobina-9,6g/dl, hematokryt 29,9%, TIBC-391,23, ŻELAZO 13,1, RETIKULOCYTY - 9 promile, Wit.B12 - 719,5. Dodam jeszcze,że mam guzka piersi wynik biopsji g/igłowej - łagodna dysplazja sutka. Bardzo proszę o odpowiedź
  4. Gość

    Brak miesiączki

    Dzień Dobry! Mam 49 lat, 2lata temu miałam łyżeczkowanie z powodu przerostu endometrium. Od tego czasu biorę orgametril od 15 dnia cyklu przez 10 dni. Do tej pory okres pojawiał się 3,4 dni po odstawieniu leku. Teraz jest inaczej, mija już trzeci tydzień a ja nadal nie mam miesiączki a dodatkowo od kilku dni silne bóle kręgosłupa lędźwiowego i bioder. Nie ma mojego lekarza i nie wiem co dalej zrobić. Proszę o poradę. Bardzo dziękuję
  5. Mam pytanie mój ojciec ma 71 lat leukocyty podwyższone 17,8 hemoglobina po niżej normy ciała odpornościowe po niżej normy jest obecnie po wstrzyknięciu kardiostymulatora , od 10 lat ma endoprotezy bioder ciagle ból w biodrach i okolicach krzyża czy to może być białaczka jestem bez sił
×
×
  • Dodaj nową pozycję...