Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Alergia na leki

Znaleziono 4 wyniki

  1. Prowadząca mnie przy pco ginekolog zaleciła zbadanie się pod kątem IO. Niestety ze względu na przyjmowane beta2-mimetyki (wziewne leki na alergię) nie mogę wykonać aktualnie testu obciążenia (konieczność odstawienia leków). Wysłała mnie więc na zwykłe badanie glukozy i insuliny. Wyniki na czczo : Glukoza 99.72 (w laboratorium zaokrąglono już do 100) Insulina 6,4 (zaokrąglono do 6) Wskaźnik HOMA 1,48 Wskaźnik QUICKI 0,36 co myśleć?
  2. Witam , Miałem zlecone badania przez lekarza FSH 0,4 mlU/ml(1,5-12,4) LH 1,5 mUl/ml (1,5-8,6) testosteron 3,24 ng/ml(2,49-8,36) DEHASO4 76 ug/dl (88,9-427) PRL norma estradiol norma , progesteron poniżej 0,050 (0,050-0,149) w wywiadzie osłabione libido , impotencja , nadmierna potliwość tzw zimne poty , cukier na czczo 81 mg/dl,Czy to może być od takich wyników? Stwierdzona hipoglikemia reaktywna po pobycie w szpitalu. A drugie pytanie mam teraz zlecone leki Asmenol i Jovesto na alergie i czy one nie pogorszą jeszcze moich wyników i nie wywołaja impotencji?czy generują zaparcia ?
  3. Witam. Moja córka (7 lat) narzeka na bóle brzucha. Często są to skurcze a ostatnio zaczęła dodatkowo tak dziwnie mruczeć, zupełnie nieświadomie. Ma mniejszy apetyt i często mówi że chce jej się wymiotować. Lekarz podejrzewał alergię lub pasożyty, badania krwi wskazywały na pasożyty, podaliśmy lek na odrobaczenie ale to nie pomogło do końca i po około miesiącu objawy wróciły. W sobotę zrobiłam ponowne badania krwi i dodatkowo IgE całkowite. Podaję wyniki które odbiegają od norm lub są na jej pograniczu MCH - 24.8 (25.5 - 31.0) P-LCR - 18.1 (19.1 - 46.6) Neutrofile - 35.4 (40.0 - 60.0) Monocyty - 8.1 (1.0 - 6.0) Eozynofile - 5.6 (0.0 - 4.0) Bazofile 0.11 (0.02 - 0.05) Hemoglobina - 12.4 (12.0 - 15.5) Hematokryt 37.3 (37.0 - 43.0) Limfocyty - 49.2 (25.0 - 50.0) IgE całkowite - 8.80 (0.0 - 90.0) Proszę o pomoc
  4. Witam. Chciałabym porosić o pomoc w interpretacji wyników badania. Mam całoroczną alergię. Główne objawy to uczucie zatkania nosa i przezroczysta, wodnista wydzielina. Nie wydaje mi się żeby zależało od tego czy jestem w budynku czy na zewnątzr. Za to ostatnio się jakby pogorszyło. Dodam że leki na alergię pomagają. Badanie alergiczne z krwi wykazało <0,15 kU/L przeciwciał dla wszystkiego oprócz asperigillus fumigatus, gdzie jest 0,18 kU/L. Czy to oznacza że mam alergię na ten gatunek pleśni?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...