Skocz do zawartości
Forum

Martaa

Użytkownik
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia Martaa

0

Reputacja

  1. no jak garnki na lata to polecam komplet garnków na indukcję wykonany ze stali nierdzewnej. Garnki z powłokami zaczną się po pewnym czasie rysować, powłoka ścierać... A w takich stalowych nie ma co się zetrzeć ? Stalowe powinny być też uchwyty, zadne plastikowe. No i duży wybór kompletów dostosowanych do indukcji. Zobaczysz, będa na lata ?
  2. no może patelnia aluminiowa jest i dobra, ale na pewien czas ? też kiedyś miałam aluminiową, one są pokrywane powłokami non-stick, więc wiadomo - patelnia jest lekka, a do tego nic nie przywiera. Ale za długo nie posłuży w naszej kuchni... Powłoka zacznie się ścierać, patelnia może się nawet odkształcać. Teraz mam patelnię żeliwną i mimo tego, ze jest cięższa, to jest też znacznie odporniejsza. I można ją używać w piekarniku!
  3. Martaa

    Blender czy mikser??

    no zależy co robisz... jak wyrabiasz ciasto na wypieki, placki... to oczywiście mikser. ale jak częściej robisz koktajle, smoothie, masło orzechowe, pasty warzywne to polecam blender. Jedno i drugie warto mieć ?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...