Skocz do zawartości
Forum

Czerwona papryka Konserwowa czy Surowa?


Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich.

Od pewnego czasu dodałem do swoich posiłków sporo warzyw w tym czerwoną paprykę,w przeciągu bodajże ostatnich 10 lat nie spożywałem praktycznie wcale warzyw... od momentu, gdy zacząłem w siebie pakować warzywa czuję się o niebo lepiej ;) ps. taki drobny margines.

W czym rzecz? Codziennie spożywam 1/3 dużej czerwonej papryki na surowo, kroję ją w drobne kosteczki. Czerwona papryka jest najbardziej uciążliwym warzywem dla mnie. CZY mógłbym zamiast surowej czerwonej papryki spożywać czerwoną paprykę ze słoika (marynowaną) ? Ile procentowo stracę na tym witamin i wartości ? Ile plastrów czerwonej marynowanej papryki powinnem jeść aby zrównać zawartość witaminowo / odżywczą w stosunku do Surowej czerwonej papryki? 4-5 plastrów papryki ze słoika ?

Czy mój tok rozumowania jest w ogóle dobry? Czy jedząc codziennie paprykę ze słoika nie będę przesadzał z octem w niej zawartym?

Proszę o oświecenie ;) serdecznie pozdrawiam i dziękuje za wszelkie odpowiedzi :)

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...