Skocz do zawartości
Forum

Co powoduje częste gazy?


Gość r...m

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dermotkaa

Tak , gazy i wzdęcia u mnie też zawsze powodują strączkowe rośliny, nawet cieciorka :) Smażone także ale już nie tak, no i jak zjem za dużo ;) Biorę teraz ulgasim i muszę powiedzieć, że po tabletce na prawdę odczuwa się ulgę :) Nie mam już wielkiego brzucha, koniec z gazami.

Odnośnik do komentarza

Gazy się pojawiają, bo jelita czy żołądek w jakiś sposób nie funkcjonują prawidłowo. To nic nadzwyczajnego, bo na dolegliwości trawienne w tym gazy cierpi ponad 40% Polaków, więc to powszechna rzecz. Mi na gazy bardzo szybko pomagają tabletki ulgasim, które mają w składzie symentykon, a on rozbija bańki gazów. Uczucie wzdęcia przechodzi bardzo szybko i dodatkowo są w niskiej cenie

Odnośnik do komentarza
Gość miczteka

chyba najczęstrzym powodem takich problemów jest niewłaściwa dieta. chociaż też często jakieś problemy z żołądkiem. różnie to bywa... u mnie tłuste jedzenie powodowało gazy, ale teraz ograniczam tłuszcze i jest w porządki, ale jęsli zdarzy się grill czy jakaś impreza, to wtedy pomagam sobie ulgasimem, bo to tabletki dobre i na gazy i na wzdęcia szybko eliminują uczucie dyskomfortu i radzą sobie z problemem.

Odnośnik do komentarza

jest sporo przyczyn częstych gazów. od takich prostych, że zjesz coś, co zwyczajnie te gazy wywołuje, po bardziej złożone, np. choroby układu trawiennego. jeżeli właśnie po przejedzeniu masz gazy i wzdęty brzuch to ulgasim na pewno pomoże, a jeśli to gazy bez jasnej przyczyny, to warto zgłosić się do lekarza.

Odnośnik do komentarza

Ludzie to jednak dziwne stworzenia...Ulgasim owszem powoduje ulge ale on nie leczy tylko maskuje objawy zlej pracy zoladka i jelit...tak jak leki na alergie. Problemy z zoladkiem i jelitami biora sie po pierwsze ze zlej diety a co za tym idzie nieprawidlowej w konsekwencji flory bakteryjnej. Owszem mozna brac leki maskujace ale predzej czy pozniej przelozy sie to na dalsze problemy
zdrowotne...
ABC zdrowego zoladka i jelit:
-pijemy maksymalnie pol godziny przed posilkiem i 2 godziny po posilku ,nigdy w czasie posilku (gdy rozrzedzimy soki zoladkowe mamy problemy z trawieniem bialek, co pozniej wywoluje stany zapalne, alergie, egzemy, astme i inne choroby), ponadto zle zakwaszony zoladek czyni nas bezbronnymi przed roznymi pategonami, pasozytami!
-nie pijemy i nie jemy zimnych ani goracych pokarmow(uszkadzamy sobie blone sluzowa zoladka, przelyk)
-nie jemy w pospiechu, dokladnie gryziemy
-jesli jakis pokarmy wywoluja problemy (najlepiej zrobic sobie test na nietolerancje pokarmow) odstawiamy go!
-unikamy smieciowego jedzenia a zwlaszcza cukru i wszystko co zawiera glifosat. Cukier zakwasza organizm, powoduje stany zapalne i zmiane flory bakteryjne a glifosat niszczy nam jelita , powoduje zapalenie jelita, robi z naszych jelit doslownie sito,powoduje raka jelita.
-zdrowo sie odzywiajmy, jedzmy duzo naturalnego blonnika!

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...