~dziaka92 •
POZDRAWIAM ;)
~dziaka92 •
Odpowiedzi znajdują się poniżej
~Daga_81 •
Na trądzik różowaty warto spróbować kosmetyków Iwostin.
~Berenika26 •
~wiola438 •
Współczuje, z trądzikiem czasami bardzo ciężko się walczy... Mój brat miał ten sam problem. I to przez długi, długi czas. Biegał po lekarzach, używał różnych specyfików, maści. Teraz już jest znacznie lepiej. Podobno na trądzik bardzo dobry jest ten suplement - Noacne. Jest bezpieczny dla zdrowia, usuwa zaskórniki i wypryski. Ma działanie antybakteryjne i przeciwzapalne.
Niestety trądzik różowaty zaliczamy do grupy chorób przewlekłych, których nie można całkowicie wyleczyć. Można jedynie łagodzić jej objawy lekami i kosmetykami. Dzięki temu możliwe jest również zahamowanie dalszego rozwoju choroby, dlatego warto nieustannie kontynuować terapię zaleconą przez lekarza.
sara23 •
Mojej kolezance na tradzik rozowaty pomogly kroplowki z naozonowanej soli fizjologicznej.
W aptekach są dostępne różnego rodzaju kremy pielęgnacyjne dedykowane dla cery z trądzikiem różowatym. Poza tym, wskazane w tym przypadku mogą być maści dostępne na receptę, które może przepisać dermatolog.
~marysia332 •
Mam 27 lat i nadal na mojej twarzy pojawia się trądzik. czy może to mieć związek z hormonami?
Anna_WP •
Z tego co ja tak pamiętam to na trądzik różowaty sa specjalne zabiegi takie jak lasery , mikrodermabrazja i makroekstrakcja . Najlepiej idź do dermatologa , ale dobrego dermatologa
Zmiany trądzikowe mogą być wynikiem zaburzeń hormonalnych. Poproś lekarza o skierowanie na badania krwi, dzięki którym przekonasz się czy w twoim przypadku trądzik ma związek z hormonami.
~LucynaXC •
Ja stosowałam iqface i mi te tabletki pomogły. Ja w każdym razie jestem zadowolona
Niestety to, że dana terapia sprawdza się w twoim przypadku nie oznacza, że będzie tak samo u innej osoby. Oczywiście zawsze warto spróbować, ale ogólnie leczenie trądziku polega na zastosowaniu metod skojarzonych, np. Terapii miejscowej i doustnej.
~m.k.c •
zgadzam się
Ponoć jedną z przyczyn trądziku różowatego jest helicobacter pylori. W aptece możesz kupić test, by sprawdzić czy nie masz. Niestety trądzik różowaty nie da się tak łatwo wyleczyć. Trzeba czasu
--Wirtualne Biuro Warszawska6, Białystok - wsparcie w biznesie