Forum Kuchnia

Która patelnia jest najlepsza?

~Kosmatka

~Kosmatka

Dziewczyny która patelnia jest lepsza ceramiczna, teflonowa czy żeliwna? Bo mam zamiar kupić sobie dobrą patelnię ale nie wiem jaką. Może coś doradzicie?

Odpowiedzi znajdują się poniżej

~emiliaaa1132

~emiliaaa1132

Nie wiem czemu ale odkąd posiadam patelnię żeliwną to odnoszę wrażenie że dużo lepiej się w niej smaży. W kuchni pojawiła się również płyta indukcyjna na której żeliwo lepiej się sprawdza. Dokupiłam również inne garnki z podobnego materiału i tak systematycznie będę wzbogacać swój asortyment.

~onkaY

~onkaY

Nie wiem czemu ale odkąd posiadam lewtywę żeliwną to odnoszę wrażenie że dużo lepiej się w robi lewatywy. W kuchni pojawiła się również płyta indukcyjna na której lewatywa lepiej się sprawdza. Dokupiłam również inne lewatywy z podobnego materiału i tak systematycznie będę wzbogacać swój asortyment.

~Weronika321

~Weronika321

Moim zdaniem najlepsza jest patelnia aluminiowa. Nagrzewa się ona niezwykle szybko, dzięki czemu dania są przyrządzanie w niezwykle krótkim czasie. Oczywiście znaczenie ma również firma, z jakiej patelnię się zakupi. Nie wszystkie oferowane na rynku produkty charakteryzują się wysoką jakością. Ja osobiście polecam patelnię aluminiową z firmy Hendi. Co prawda zakupiłam ją jakieś dwa miesiące temu, jednak jestem z niej bardzo zadowolona. Nie tylko nagrzewa się bardzo szybko, ale oprócz tego dzięki nanoceramicznej powłoce omlety, czy też naleśniki nie przyklejają się do niej. Można ją zakupić na następującej stronie: Tekst linka

AniaMalina

AniaMalina

Ja używam patelni firmy Philipiak z groszkowym dnem. Oszczędzam na oleju :D bo można na niej smażyć bez niego . Sprawdzone wielokrotnie na np naleśnikach moim ulubionym daniu. Patelnia ze stali nierdzewnej. Polecam zajrzeć na stronę marki Philipiak :)

210033 aniamalina Kobieta, 30 lat, Warszawa
~Emeryka

~Emeryka

Ciekawa jestem informacji czy wszystkie patelnie Philipiaka wyposażone są w dno groszkowe?

~Agnieszka_Mikulska

~Agnieszka_Mikulska

Ja mam ceramiczną z Guzzini http://guzzini.pl (podaję linka bo to marka mniej znana) i jestem zadowolona. Miałam wcześniej długo z Tefala i osobiście wolę jednak ceramiczne. Nic nie przywiera, daje malutko tłuszczu i wydaje mi się, że szybciej się na niech smaży. Słyszałam, że są jeszcze jakieś kamienne, ale nie miałam okazji przetestować.

Marta Kowalewska

Marta Kowalewska

~Emeryka
Ciekawa jestem informacji czy wszystkie patelnie Philipiaka wyposażone są w dno groszkowe?

Witam! Emeryka firma Philipiak posiada patelnie z dnem groszkowym, ale i tez ceramiczne, stalowe oraz z dnem z powłoką diamentową.

Pozdrawiam, Marta Kowalewska
Online Ekspert marki PHILIPIAK

167916 marta-kowalewska Kobieta, 39 lat, Warszawa
~janka333

~janka333

AniaMalina
Ja używam patelni firmy Philipiak z groszkowym dnem. Oszczędzam na oleju :D bo można na niej smażyć bez niego . Sprawdzone wielokrotnie na np naleśnikach moim ulubionym daniu. Patelnia ze stali nierdzewnej. Polecam zajrzeć na stronę marki Philipiak :)

Ta patelnia jest idealna do smażenia i pieczenia. Kupiłam ją na pokazie marki Philipiak. Udany zakup.