Forum Kuchnia

Czy mrożone warzywa są zdrowe?

~d...l

~d...l

Czy mrożony szpinak jest tak samo wartościowy jak i świeży? Czy np. Żeby zapobiec udarowi mózgu i miażdżycy . Jeżeli będę spożywala 1-2 razy w tyg grube kasze razowy makaron ryż. Bądź warzywa strączkowe m.in fasolę groch. Soczewice. Ciecierzyce. Wystarczy by zapobiec tym chorobom? Rozumiem ze należy ograniczyć tez czerwone mięso słodycze.

Odpowiedzi znajdują się poniżej

karoool900

karoool900

Z tego co mi wiadomo, mrożone warzywa mają takie same wartości odżywcze co świeże i nie trzeba się niczego obawiać.

188760 karoool900 Mężczyzna, 29 lat, Poznań
Mbc

Mbc

Mrożone mają mniej witaminy E. Ja preferuję świeże.

177193 mbc Mężczyzna, 35 lat, Szczecin
~dominika334

~dominika334

Ja zwykle zimą kupuję własnie takie warzywa mrożone. Gotuje je na obiad, są smaczne i co ważne na pewno bezpieczniejsze niż te siweże o tej porze. Ja kupuje w osiedlowym Polomarkecie.