Skocz do zawartości
Forum

Konkurs "Wielkanocne Dania Babci Zosi"


Rekomendowane odpowiedzi

Znacie Dania Babci Zosi od marki SyS? :-) Szybko, zdrowo i domowo! Całkowicie naturalne składniki, które zachwycą z pewnością każde podniebienie - nawet w Święta!

http://kontoredakcyjne.strefa.pl/SyS_DaniaBabciZosi_zurek2.jpg

W konkursie mamy do wygrania 5 zestawów dań od firmy SyS:

http://kontoredakcyjne.strefa.pl/SYS-zurek.png

Zadanie konkursowe:
Podaj przepis na pyszne śniadanie wielkanocne.

Odpowiedzi należy zamieszczać z zarejestrowanych profili w wątku konkursowym do 7 kwietnia 2015 roku do północy. W ciągu kolejnych dwóch dni roboczych ogłosimy wyniki

Zapraszamy do udziału!

Biorąc udział w konkursie, akceptujesz jego regulamin.

Odnośnik do komentarza

PRZEPIS NA WIELKANOCNA ŚNIADANKO MOJEJ BABCI
Staropolski żurek w chrupiących słonecznikowych chlebkach.

SŁONECZNIKOWE CHLEBKI (pieczemy wieczorem dzień wcześniej, albo tego samego dnia o świcie)
1 kg mieszanki razowo – pszennej
400 ml mleka
100 ml wody
300 g drożdży
2 łyżki słonecznika
4 łyżeczki cukru
łyżeczka soli

Podgrzane mleko przelej do glinianej miski, dodaj rozrobione z cukrem drożdże i przesianą mąki. Wymieszaj składniki i odstaw na pół godziny. Po tym czasie dodaj sól, słonecznik i wyrabiaj na elastyczne ciasto. Teraz podziel ciasto na mniejsze kulki po czym ułóż na blasze i pozostaw jeszcze na pół godziny. Następnie zwilż wodą i posyp słonecznikiem. Piecz około godziny w 180 stopniach.

ŻUREK:
0,6 l zakwasu na żur
400 gram kiełbasy
40 gram wędzonego boczku
4 jajka na twardo
10 suszonych grzybów
5 ząbków czosnku
3 ziela angielskie
2 liście laurowe
majeranek
sól, pieprz

W garnku podgrzej 2 litry wody i dodaj do niej namoczone w wodzie suszone grzyby, kiełbaskę, boczek, sól i pieprz. Całość gotuj przez 20 minut. Następnie dodaj domowy zakwas, czosnek i pozostałe przyprawy.
Teraz gwóźdź programu: upieczonym wcześniej chlebkom, zetnij czubki, wydrąż, umieść w nich ugotowane i pokrojone jajko, a następnie zalej pysznym, gorącym żurkiem. Wesołych Świąt!

Odnośnik do komentarza

Tradycyjnie - pyszna sałatka inna niż wszystkie
400 gram kurczaka
500 gram ziemniaków
2 średnie cebule
3 średnie jaja
pól szklanki groszku
jedna średnia marchewka
100 gram pikli
2 łyżki stołowe soku ze świeżej limonki
majonez
sól
pieprz

sposób przygotowania:
Obrać i drobno posiekać cebule. Cebule razem z kurczakiem ugotować w niewielkiej ilości wody. Obrać i drobno pokroić marchew. Do kurczaka dodać trochę soli i dolać szklankę wody. Po około 20 minutach wyjąć kurczaka. Wyjąć kości i pokroić na drobne kawałki. Ugotować ziemniaki i zmiażdżyć je widelcem. Groszek gotować około 5 minut. Pokroić drobno pikle. Jaja ugotować na twardo i zmiażdżyć je jak ziemniaki. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać. dodać sok z limonki, pieprz i sól. Następnie majonez.
Konfitura z czerwonej cebuli :)
1 kg czerwonej cebuli
3 ząbki czosnku
tymianek
6 łyżek octu balsamico
3 łyżki miodu
oliwa z oliwek
świeżo mielony czarny pieprz
sól

przygotowanie :
Cebulę kroimy w piórka. Smażymy na małym ogniu aż się zeszkli. Żeby się zarumieniła pod koniec smażenia można zwiększyć ogień. W trakcie smażenia dodać drobno posiekany czosnek i roztarty w palcach tymianek. Przyprawić solą i pieprzem. Do miękkiej cebuli dodać miód i polać octem balsamicznym. Poddusić chwilę na patelni do odparowania.

Pasztet z jajek i borowików

2 surowe jajka
10 jajek ugotowanych na twardo
300 g borowików
pęczek posiekanego szczypiorku
koperek
2 łyżki gęstego majonezu
łyżka śmietany 18%
1 średniej wielkości cebula
0,5 szklanki bułki tartej
sól, pieprz, bazylia
1 łyżka masła

przygotowanie:
Borowiki podgotować i zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę pokroić w kosteczkę i razem z grzybami wrzucić na rozgrzaną patelnię z masłem. Smażyć do momentu, aż cała woda odparuje.
Jajka na twardo pokroić w małą kostkę, dodać posiekany szczypiorek, koperek, doprawić i wymieszać. Do masy wbić surowe jajka, dodać śmietanę, majonez i pieczarki z cebulą. Znów mieszać dodając bułkę tartą.

Gotową masę przełożyć do wąskiej formy do pieczenia. Piec 60 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni.

Oczywiście najważniejsze jest to, aby z nami świętowała cała rodzina - nawet najlepsze jedzenie tego nam nie zastąpi :)
SMACZNEGO!

Odnośnik do komentarza

Jajka ugotuj na twardo.Obierz je, przekrój na pół , wyjmij żółtka i przetrzyj je przez sito. Dodaj odsączone z oliwy sardynki( zamiast sardynek można dodać wędzonego drobno posiekanego łososia), majonez, czerwoną cebulę bardzo drobno posiekać, sok z cytryny, sól, pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Napełnij masą połówki jaj, udekoruj je posiekaną rzeżuchą, ułóż na półmisku udekorowanym zieloną sałatą.Smacznego.Jeśli zrobisz je raz to zapewniam że nie będzie to ostatni raz.Pycha.

Odnośnik do komentarza

Muffiny Wielkanocne

Składniki na 4 muffiny:

szklanka liści szpinaku
1/4 cukinii
30 g sera koziego, pleśniowego lub fety
1/3 czerwonej papryki
2 jajka
1/2 posiekanego ząbka czosnku
sól, pieprz
łyżka posiekanego szczypiorku lub rzeżuchy

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Szpinak umyć i posiekać. Cukinię i ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokroić w małą kostkę.
W misce roztrzepać jajka z czosnkiem, solą, pieprzem i szczypiorkiem. Dodać szpinak, cukinię, ser, paprykę i wymieszać.
Cztery kokilki lub cztery wgłębienia w formie do muffinów posmarować dowolnym tłuszczem, napełnić masą i piec przez 15 minut. Można też użyć silikonowych foremek bez natłuszczania.

monthly_2015_03/konkurs-wielkanocne-dania-babci-zosi_2856.jpg

Odnośnik do komentarza

Babka, jajko, żurek, czy kiełbasa,
dla mnie nie jest aż tak istotna stołu krasa.
Śniadanie wielkanocne wyśmienicie smakuje,
kiedy wspólnie z Rodziną się nim delektuję.
Nie ma na nie przepisu uniwersalnego,
bo do tego potrzeba ciepła Rodzinnego.
Nieważne wtedy czym się częstujemy,
lecz bardzo istotne, że wspólnie je jemy.
Atmosfera Świąteczna i ciepłe życzenia,
a twarze nasze uśmiech rozpromienia.
Bo by pysznie było przy Świątecznym stole,
od wyszukanych smakołyków Kochaną Rodzinę wolę.

Odnośnik do komentarza
Gość Zbigniew Widlarz

Muffiny jajeczne z papryką.

szklanka liści szpinaku
• 1/4 cukinii
• 30 g sera koziego (użyłam pleśniowego) lub fety
• 1/3 czerwonej papryki
• 2 jajka
• 1/2 ząbka czosnku, startego
• sól i pieprz
• 1 łyżka posiekanego szczypiorku (lub 2 łyżki rzeżuchy)

Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Szpinak umyć i osuszyć, posiekać. Cukinię oraz ser kozi zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokroić w małą kosteczkę.
W misce roztrzepać jajka z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu oraz szczypiorku. Dodać szpinak, cukinię, ser kozi oraz paprykę, wymieszać widelcem.
Cztery kokilki (lub cztery wgłębienia w formie do muffinów) natłuścić oliwą lub masłem, napełnić masą, piec przez 15 minut. Można też użyć silikonowych foremek bez natłuszczania.

Odnośnik do komentarza

Połączę tradycję z nowoczesnością, dosmaczę odrobiną fantazji i lekkości
SZPARAGI Z SZYNKA I MASŁEM PIETRUSZKOWYM Z POSIEKANYM JAJKIEM
50g szynki wędzonej-w plastrach
pęczek pietruszki
200g masła
1 jajko
2,5kg szparagów
1 łyżka masła do nich
Masło pietruszkowe z posiekanym jajkiem:
200 g masła
1 jajko
1 pęczek natki pietruszki

Na przybranie:
trochę natki pietruszki.
PRZYGOTOWANIE

Szparagi:
1. Uciąć 4 kawałki kuchennego sznurka lub nici, po 1 m długości, do obwiązania szparagów w pęczkach.
2. Szparagi można przygotować (zdjęcia 1 i 2 fazy przyrządzenia) dzień wcześniej. Zawinięte w wilgotną ściereczkę można przechowywać w lodówce.

Masło pietruszkowe z posiekanym jajkiem:
1. Zagotować wodę w małym garnku
2. Nakłuć jajko od spodu metalową szpilką lub nakłuwaczem jaj, żeby skorupka nie pękła w czasie gotowania.
3. Jajko ostrożnie zsunąć z łyżki do wrzącej wody. Gotować 8-10 minut.
4. Ugotowane jajko po wyjęciu z wrzątku zahartować zimną wodą. Łatwiej będzie obrać je ze skorupki.
5. Obrane jajko drobno posiekać.
6. Natkę pietruszki posiekać dopiero na krótko przed rozpoczęciem przyrządzania potrawy (gdyż inaczej obeschnie)
Przyrządzenie rozpocząć ok. 15 minut przed posiłkiem (w czasie gotowania szparagów).

PRZYRZĄDZENIE SZPARAGÓW

1. Obrać szparagi z góry na dół, zaczynając ok. 2 cm poniżej główki

2. Zdrewniałe końce odciąć. Podzielić szparagi na półkilogramowe porcje
(pęczki)
3. Pęczek obwiązać pod główkami, 3 razy okręcając nić i zostawiając luźny koniec długości 20 cm.

4. Przeciągnąć nić na ukos do końców szparagów i znowu 3 razy okręcić pęczek

5. Końce nici skrzyżować w połowie pęczka i mocno związać.

6. Płytkę grzejną nastawić na stopień 2 (średni pobór mocy).

7. Zagotować wodę z tłuszczem, solą i cukrem w garnku napełnionym do połowy.

8. Do wrzącej wody włożyć pęczek szparagów

9. Gotować ok. 15 minut na niezbyt gorącej płytce.

10. Ugotowane do miękkości szparagi wyjąć z wody i odsączyć.

11. Przed podaniem na stół przeciąć nić w połowie pęczka.

12. Przeciętą nić tak ściągać na boki, żeby pęczek szparagów się nie rozsypał.

PRZYRZĄDZENIE MASŁA PIETRUSZKOWEGO Z POSIEKANYM JAJKIEM

1. Masło roztopić na patelni na słabo nagrzanej płytce. Zszumować pianę (ścięte białko).

2. Zestawić patelnię z płytki. Wrzucić, drobno posiekane – pietruszkę i jajko.

3. Zamieszać i natychmiast wyłożyć na szparagi i podawać.

Odnośnik do komentarza

-WIELKANOCNE JAJKA POD ZIOŁOWĄ PIERZYNKĄ

Składniki:
- 8 jajek ( z 2 potrzebne są tylko żółtka)
- 2 szalotki
- łyżeczka musztardy
- 75 g masła
- 2 łyżki octu winnego balsamicznego
- łyżeczka śmietany 36%-procentowej
- 75 ziół (trybulka, estragon, szczypiorek)

Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na pół. Szalotki pokroić w drobną kostkę, wymieszać z ziołami, pokruszonymi żółtkami, śmietaną i octem oraz musztardą i masłem. Połówki jaj włożyć do naczynia żaroodpornego, polać masą i zapiekać w temp. 200 st. C przez 15 minut.

- WIELKANOCNA GALARETKA, CZYLI JAJKA W NOWYM WCIELENIU

Składniki:
- 8 plastrów szynki konserwowej
- 4 jajka
- 2 średnie ogórki konserwowe
- opakowanie żelatyny spożywczej
- bulion drobiowy
- kilkanaście liści sałaty

Przygotowanie:
Żelatynę rozpuścić w bulionie. Ugotowane jajka pokroić w plasterki, szynkę i ogórki drobno pokroić, przełożyć z kilkoma listkami sałaty do foremek, zalać tężejącą żelatyną. Podawać na liściach sałaty.

Odnośnik do komentarza

Nie będę tutaj przeklajała przepisów z internetu jak inni :)
U mnie wielkanocnym śniadaniem zostanie już chyba na zawsze jajecznica z chrzanem :)
Bardzo proste danie, szybkie, ale wykonuje je tylko raz w roku, w I dzień świąt.

Jajecznica z chrzanem
Składniki
- 6 jaj
- 3 łyżki utartego chrzanu
- masło (wg uznania)
- sól i pieprz

Etapy przygotowania

Chrzan należy obrać ze skórki, następnie zetrzeć na tarce. Najlepiej na najmniejszych oczkach.
Na patelnie dajemy masło, czekamy aż się rozpuści i dodajemy wcześniej starty chrzan, czekamy aż usmaży się na złoty kolor.
Wszystkie 6 jajek wbijamy do osobnego kubeczka, przyprawiamy pieprzem i solą i roztrzepujemy.

Na koniec wlewamy jajka na patelnie i smażymy do ulubionej gęstości :) Ja uwielbiam jajko nie całkiem ścięte ;)

Odnośnik do komentarza

Uwielbiam jajka i uwielbiam ciasto francuskie, dlatego od lat na śniadanie wielkanocne w poniedziałkowy tzw. śmingus dyngus przyrządzam takie pyszne jajeczne muffiny, a więc Jajka Zapiekane w Cieście Francuskim. Do wykonania przepisu dla mojej 4-osobowej rodzinki potrzebne są:

4 jajka
Ok. 100g białej dobrej kiełbasy
2 duże pieczarki
1 cebula dymka
Paczka ciasta francuskiego
Ok. 4 łyżek śmietany 18%
Odrobina startego żółtego sera + sera brie
Sól, pieprz.

Kiełbasę, pieczarki, cebulę kroimy na bardzo drobno i wszystko lekko podsmażamy na patelni. Ciasto francuskie wyrabiamy i wykładamy nim każdą z czterech szklanych foremek do pieczenia. Na to kładę nadzienie poprzednio poszatkowane i dodaję seria brie. Potem na wierzch wybijam jajko, tak aby żółtko pozostało w całości. Posypuje wszystko solą, pieprzem, szczypiorkiem i startym żółtym serem. Dookoła jajka jeszcze z śmietany formuje mały krążek, tak aby potem ładnie to kontrastowało z żółtkiem. Wkładam do piekarnika na ok 15 minut w temperaturze 180 stopni. Takie muffiny jajeczne są bardzo apetyczne, pożywne, a przede wszystkim jest to bardzo niebanalny sposób podania wielkanocnego jajka:-)

Odnośnik do komentarza

Przepis na idealne śniadanie wielkanocne to przede wszystkim rodzina zgromadzona wokół stołu z uśmiechami na twarzach ;)) Ja lubię zaskakiwać swoich gości, co roku staram się przygotować coś nowego i oczywiście smacznego!

W tym roku przygotowałam nietypowe kwiatuszki jajeczne;)
Potrzebujemy:
- brytfankę na muffiny (taką z zagłębieniami)
- suchą krakowską
- jajka
- szczypiorek
- sól/pieprz
- masło

Co dalej?
Brytfankę smarujemy masłem, w każdym zagłębieniu na muffiny układamy 3 plasterki suchej krakowskiej - w taki sposób, aby na zewnątrz wystawało coś na kształt płatków kwiatka. Następnie wbijamy po jednym jajku do każdego z zagłębień, doprawiamy pieprzem i solą. Pieczemy ok 20 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po wyjęciu posypujemy szczypiorkiem i od razu gorące podajemy na stół.

Jest to dziecinnie proste, a na stole prezentuje się wspaniale i wprawia gości w osłupienie - wypróbowałam! Bardzo polecam takie nietypowe podanie jajek nie tylko w Wielkanoc, to bardzo pożywne śniadanko!

Odnośnik do komentarza

Wielkanocne śniadanie zawsze się na nim u mnie wydrukowane artykuły z portalu abczdrowie .pl zastanie .Wiem jak w pełni zdrowo zorganizować to szczególne przyjęcie aby żaden gość nie cierpiał ,że ma brzucha wzdęcie .Przecieram z wrażenia skronie bo u mnie na śniadaniu zawsze znajdą się koktajle zielone .Koktajle zielone to zdrowia oznaka a wy skosztujcie ze smakiem mojego Warzywniaka .Każdy człowiek z mojej rodziny jest w pełni zdrowy gdy skosztuje koktajl szpinakowo -ogórkowy .Zapamiętaj droga dziewczyno i drogi chłopaku ,że do jego wykonania potrzebne Ci będą trzy szklanki posiekanego szpinaku oraz trzy szklanki pokrojonego ogórka by łatwiejsza była każda w życiu górka ,jedna główka selera ,którą polski rolnik z gracją wybiera .Jedna łyżka imbiru ,pęczek pietruszki oraz dwa jabłka taka to jest moja warzywna spółka :) .Sok z limonki by ze spokojem spędzam świąteczne dzionki .Jedna druga łyżki cytryny by nie robić kwaśnej miny .Przed posiekaniem warzywa i zioła dokładnie myjemy a bakterii w brzuszku nie zdobędziemy .Jabłka ,ogórek ,seler obierany i siekamy .Wszystkie składniki wkładamy do blendera a w tej czynności niechaj cała rodzinka Nas wspiera .Nie musimy liczyć się czasem by zmiksować składniki na jednolitą masę .Pijemy Warzywniaka na świąteczne śniadanie a Waszych sercach niecha spokój rodzinny się zastanie .Jeśli nie masz dostępu do kuchni a rodzina bardzo o koktajl ogórkowy się prosi to skosztuj zupę oferowaną przez familię Babci Zosi :)

monthly_2015_04/konkurs-wielkanocne-dania-babci-zosi_2888.jpg

Odnośnik do komentarza

Jajka faszerowane Barbary
Składniki
ilość porcji: 8

8 jajek
0,5 łyżeczki musztardy
1 łyżka sosu majonezowego do sałatek
sól i pieprz do smaku
1 szczypta papryki

Dodaj do listy zakupów
Listę zakupów wydrukuj, wyślij e-mailem lub na telefon.
Sposób przygotowania
Przygotowanie: 5min. › Gotowanie: 30min. › Gotowe w: 35min.

Włożyć jaja do garnka z wodą tak, by je przykryła. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zdjąć z ognia i pozostawić w gorącej wodzie na 10 do 12 minut. Wyjąć z gorącej wody i ostudzić.
Obrać jajka i pokroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i wymieszać z musztardą, sosem majonezowym, solą i pieprzem, aż powstanie gładka pasta.
Napełnić połówki jajek przygotowanym nadzieniem i posypać papryką.

Odnośnik do komentarza

Niekoniecznie pięknie, na bogato i z rozmachem. Ważne, by smacznie, BO Z SERCEM.

Przepis? Bardzo prosty!

Składniki:
grono najbliższych, ukochanych osób
trzy garście miłości
odrobina delikatności
esencja z życia zadowolenia
szczypta radości codzienności

Sposób przygotowania:
Blisko siebie, twarzą w twarz, z uśmiechem na licu, rozmiłowaniem w oczach, z tajemniczą aurą świąt wielkanocnych w duszy skrywaną. Musi być poświęcone jajeczko, zalotnie ufarbowane przez cebuli naturę kolorową; baba zgrabna świąteczna, szyneczka i chleb - ten codzienny, powszedni. Jeszcze odrobina słodyczy - miłości i ciasta. I MY. Tak po prostu. Rodzina. Magia świąt.

Smacznych chwil!

monthly_2015_04/konkurs-wielkanocne-dania-babci-zosi_2889.jpg

Odnośnik do komentarza

W moim domu od dawien dawna najważniejszym daniem na śniadanie wielkanocne jest biały barszcz, do którego wkraja się święconkę czyli szynkę, białą kiełbasę, jajka. Reszta to już dania drugorzędne, bo po tak sytej zupie ciężko coś jeszcze wcisnąć. Na śniadaniu trzeba oczywiście jeszcze potłuc się pisankami i zjeść sernik gotowany.

Odnośnik do komentarza

W wielkanocne śniadanie sprawdziło się powiedzenie „przez żołądek do serca”, aczkolwiek tym razem moja potrawa trafiła w zimne serce przyszłej teściowej;) Przygotowałam sałatkę wielowarzywną tak wszystkim dobrze znaną i uwielbianą w czasie świąt, ale zmieniłam trochę jej recepturę: na życzenie teściowej dodałam korzenia gotowanej pietruszki, której nigdy wcześniej nie dodawałam, oprócz tego tradycyjnie:
gotowana marchewka
ziemniaki gotowane w mundurkach
ugotowane na twardo jajka
groszek konserwowy
kiszone ogórki
jabłko
szczególnym składnikiem była wędzona szynka przygotowana własnoręcznie przez przyszłego teścia.
Składniki połączyłam sosem, który przygotowałam ze śmietany, majonezu i tartego chrzanu dla zaostrzenia smaku. Przyprawiłam solą i pieprzem. Było pysznie;D

Odnośnik do komentarza

Mój przepis na śniadanie wielkanocne jest niezmienny: próbuję zachować umiar i łączę tradycję z nowoczesnością, tym samym na naszym stole króluje oczywiście babka drożdżowa i jest tradycyjna sałatka ziemniaczana a inne potrawy zmieniają się w zależności od naszych smaków:) W tym roku był mazurek i owszem, ale z nadzieniem ajerkoniakowym, jajka były faszerowane awokado a zamiast tradycyjnych wędlin zaserwowałam babeczki z chleba tostowego nadziewane szynką i jajkiem na miękko, do tego oczywiście był pasztet z wątróbek z konfiturą z różowej cebuli i imbiru oraz mus z tuńczyka z żurawiną. Pysznie już jest, jednak podczas śniadania potrawy nie są najważniejsze, ważniejsze są osoby, z którymi zasiadamy do stołu, z którymi chcemy dzielić się bliskością i radością, z którymi chcemy ganiać po ogrodzie w poszukiwaniu słodkości od Zajączka, a nazajutrz prześcigać się w pomysłach komu uda się oblać więcej osób zimną wodą. Sekret udanego śniadania kryje się właśnie w rodzinie, z którą zasiadamy do stołu :)

Odnośnik do komentarza

Wyszukane potrawy, nowości, przysmaki z "pierwszych stron" magazynów kulinarnych - to na pewno wspaniałe doznania dla naszego podniebienia, u mnie jednak jest tradycyjnie i o ile kiedyś "buntowałam" się nieco przeciwko "sztywnemu menu", to dziś widzę w nim siłę i moc:) Najważniejsza śniadaniowa "potrawa" Wielkanocna, to święconka, którą dzielę się z Najbliższymi - to jej smak pozostaje w moich wspomnieniach na pierwszym miejscu, bo oznacza dla mnie smak bliskości i miłości. Ten kawałeczek nieco już suchego chleba i ćwiartka jajka na twardo, kawałeczek jałowcowej i to wszystko posypane solą, to dla mnie "sól" Wielkanocnego śniadania, bez której nie byłoby tym, czym jest.

Odnośnik do komentarza

robb
W konkursie było pytanie na przepis a nie na wierszyki w rymach częstochowskich .Redakcjo jak to jest??? Albo podchodzicie do konkursów uczciwie zgodnie z z zapytaniem albo jak wam się podoba.Odpowiedź należy się nie tylko mnie prawda???Trzeba było napisać że chodzi wam o wierszyki .

Tak - zadanie konkursowe brzmiało: "Podaj przepis na pyszne śniadanie wielkanocne." Nie było zaznaczenia, że ma to być przepis na potrawę. Każdy dowolnie mógł zinterpretować zadanie konkursowe, a Komisja wybrała najbardziej interesujące prace - subiektywna opinia. To nie komputer wybiera, nagroda nie jest przyznawana losowo, ale na podstawie kryterium kreatywności.

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...