Forum Interpretacja badania krwi

Wynik badania krwi do analizy

~a...m

~a...m

Proszę o interpretacje wyników morfologii : leukocyty 7 (4-10), erytrocyty 4,72 (3,93-5,22), hemoglobina 13,5(11,2-15,7), hematokryt 42(34-45), mcv 88(79-95), mch 29(26-32), mchu 32(32-36), płytki krwi 297(150-400), rdw-CV 13(11,7-14,4),rdw-SD 42(36-46),pdw 17(10-16)! , mpv 13(9-13), p-LCR 47(19-47), PCt 0,4 (0,2-0,4). Dodam, ze krew była oddawana w czasie miesiączki. Biorę środki antykoncepcyjne dwuskładnikowe. Mam tendencje do pajączków, pękania naczyń krwionośnych oraz siniaków. Rozmaz oraz krzepliwość krwi były badane 4 miesiące temu i wyniki były w normie.Czy konieczna jest dalsza diagnostyka?

Odpowiedzi znajdują się poniżej

~mgmg

~mgmg

ten wykrzyknik to sama postawilas czy laboratorium?

nic sie nie dzieje moim zdaniem

wynik nalezy pokazac lekarzowi, ktory skierowal na badanie

~Annamariak

~Annamariak

Badanie wykonałam na własna rękę ze względu na pękające naczynka i podatność na siniaki na nogach. A wykrzyknik to flaga H z laboratorium.