Forum Interpretacja badania krwi

Wynik badania krwi do analizy

~a...l

~a...l

Witam wczoraj odebrałam wyniki gdzie TSH jest podwyższone: TSH 8,846 uIU/ml[0,38-5,33]H; CRP, ilościowo 11,2 mg/L[0-5];Odczyn Biernackiego (OB) 20 mm/h[0-12]. Czy takie wyniki świadczą o problemie z tarczycą ? Dadam że ostatnio miałam problemy z pecherzem, częste oddawanie moczu,bolesne parcie na pęcherz. Badania które robiono mocz (kryształki kwasu moczowego pojedyńcze,śluz pojedyńczy, nabłonki płaskie pojedyńcze, poza tym wszystko ok),glukoza-ok,morfologia 25 parametrów (MCHC 32,1g/dl 32,2-35,5, reszta ok).

Odpowiedzi znajdują się poniżej

~Autorka

~Autorka

Witam powtórzylam wyniki tsh na drugi dzien i wyszlo Anty- TG 6,8 IU/mL[5-100]~; Anty-TPO 0,7 IU/mL[0-9]~; TSH 2,907 uIU/ml[0,38-5,33]~; FT3 3,07 pg/mL[2,5-4,3]~; FT4 0,85 ng/dL[0,65-1,48]~; ,tsh piwtorzylam za 2 tyg i wyszlo tsh 3,148uIU/ml0,385,33. Dlaczego wyniki za tak rozne?

~mgmg

~mgmg

może tarczyca tak ma?
najlepiej pojdz do lekarza w rejonie, wyjasni Ci, o co chodzi z tsh