Forum Interpretacja badania krwi

Wynik badania krwi do analizy

~m...l

~m...l

Proszę o interpretacje wyników. WBC 3,28 10^9 L 4.0-10.0, HGB 13,6 g/dL 14.0-18.0 HCT 39,8 % 42,0-54.0, MCV 79,5 fL 81.0-96.0, RDW 15,0 % 11,5-14,5, LUC % 4,4 % 0.0-4,0, NEU 1,86 10^9/L, 2,4-7,0, EOA 0,06 10^9/L 0,1-0,5, Limfocyty 54% 20-45 Bialko C reaktywne 7,52 mg/l <5,00. Na szyi po stronie prawej, podżuchwowo (w rzucie blizny pooperacyjnej blizny) groniaste skupisko powiększonych węzłów chłonnych, z których większy ma wymiar 14x10mm. Poniżej tego skupiska ku przodowi od m. MOS na przebiegu wiązki naczyń dogłowowych węzeł największy 27x14mm. Na lewej stronie szyi, podżuchwowo i w okolicy kąta żuchwy również widoczne nieco powiększone węzły chłonne. Wcześniej z biopsji wyszło przewlekłe zapalenie węzłów chłonnych.

Odpowiedzi znajdują się poniżej

~mgmg

~mgmg

malo krwinek bialych i lekka niedokrwistosc (anemia). Byc moze od tego zapalenia.
Kiedy wizyta u hematologa?

~mgmg

~mgmg

mysle, vze przybialaczce bylyby powazniejsze zaburzenia w morfologii, a zapalenie wezlow chlonnych to nie chloniak.
Po wizycie bedziesz chyba spokojniejszy

~88marcin88

~88marcin88

Jestem po wizycie u hematologa. Zalecił rtg klatki, które jest prawidłowe i usg brzucha. Na usg wyszło, że śledziona jest w granicy normy. Może mieć to związek z powiększonymi węzłami na szyi i nie prawidłowymi wynikami morfologi. Wyniki morfologi są podane u góry. Do tego doszłacwystpka na tłowiu, kończynach i penisie.

~MariuszEr

~MariuszEr

Może jednak, lepiej nie prosić o takie rzeczy nierzetelnych osób? Tym bardziej, że możesz skorzystać, ze znacznie bardziej wiarygodnej opcji. Moja córka potrzebowała pilnej interpretacji badań, wtedy pomogli nam fachowcy na jednej ze stron, tylko nie mogę znaleźć, akurat jej wyników.
Udało mi się znaleźć podobny wątek na stronie https://lekarzpomaga.pl/pytania-uzytkownikow/choroby-zakazne/prosze-o-interpretacje-wynikow-75
Zadaj lepiej tam to samo pytanie :) Daj znać, co i jak. Trzymam kciuki.