Forum Interpretacja badania krwi

Proszę o interpretację wyników biegacza

~Mateusz-biegacz

~Mateusz-biegacz

Dobry wieczór.
Jestem biegaczem amatorem trenującym profesjonalnie. Biegam 6-7 razy w tygodniu średnio 100km/tydz. Poniżej moje ostatnie wyniki. Wiem, że mam niedokrwistość i leukopenie. Może coś jeszcze? Jak to naprawić bo nie ukrywam, że jako biegaczowi zależy mi na jak najlepszych wynikach.

Morfologia z retikulocytami
BADANIE WYNIK JEDNOSTKI WARTOŚCI REFER.
Hemoglobina 12.8 L g/dl (13.0 - 17.0)
Krwinki czerwone 4.38 L x10^12/l (4.5 - 5.5)
Hematokryt 38.3 L % (40 - 50)
MCV 87.4 fl (80 - 96)
MCH 29.2 pg (27 - 32)
MCHC 33.4 g/dl (31.5 - 34.5)
RDW 13.4 % (11.6 - 14.0)
Retikulocyty 71.8 x10^9/l (50 - 100)
% retikulocytów 1.6 % (0.5 - 2.5)
Płytki krwi 289 x10^9/l (150 - 410)
MPV 9.3 fl (8.0 - 11.0)
Krwinki białe 3.81 L x10^9/l (4.0 - 10.0)
Liczba neutrocytów 2.11 x10^9/l (2.0 - 7.0)
% neutrocytów 55.4 % (40 - 80)
Liczba limfocytów 1.37 x10^9/l (1.0 - 3.0)
% limfocytów 36.0 % (20 - 40)
Liczba monocytów 0.28 x10^9/l (0.2 - 1.0)
% monocytów 7.3 % (2 - 10)
Liczba eozynocytów 0.03 x10^9/l (0.02 - 0.5)
% eozynocytów 0.8 L % (1 - 6)
Liczba bazocytów 0.02 x10^9/l (0.0 - 0.1)
% bazocytów 0.5 % (=< 2)
Liczba niedojrzałych granulocytów 0.02 x10^9/l (0.00 - 0.03)
% niedojrzałych granulocytów 0.5 % (0.0 - 0.5)
Erytroblasty 0.00 G/l 0
% erytoblastów 0.0 %

Niedokrwistość
BADANIE WYNIK JEDNOSTKI WARTOŚCI REFER.
Żelazo 37 L ug/dl (65-175)
Ferrytyna 13.09 L ng/ml (21.81 - 274.66)
Transferyna 3.01 g/l (1.74 - 3.64)
Witamina B12 571 pg/ml (189 - 883)
Wysycenie transferyny 8.7 L % (15

Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam!
Mateusz 32 lata

Odpowiedzi znajdują się poniżej

~kaśka 25

~kaśka 25

Dostałeś odpowiedź na poziomie tego forum, jak ci ona trollu nie odpowiada to spadaj.

~Mateusz-biegacz

~Mateusz-biegacz

Nie ma się co obrażać. "Zrób sobie lewatywe" i jak ręką odjął? Zwyczajnie liczyłem na bardziej rozwiniętą odpowiedź. Przechodziłem już gastroskopie (zakończyło się wyleczeniem antybiotykami helikobakter pyroli) oraz kolonoskopie (wszystko ok).
Pozdrawiam

~roztropny sedes

~roztropny sedes

Co ty Taki grzeczny? .edzio jakiś? Odpowiedz idiotce tak by się zesrała.

~Mateusz-biegacz

~Mateusz-biegacz

Zależy mi na zdrowiu, oczekuje pomocy. Proszę o merytoryczne wypowiedzi.

~Do Autora

~Do Autora

Z tych twoich badań wynika,że jesteś w ciąży. Gratulacje.