Forum Interpretacja badania krwi

Jak interpretować wyniki badania poziomu hemoglobiny?

~n...l

~n...l

witam Mam hemoglobine 12,3 ( zakres 11,2-15,7) MCV - 78,6 ( zakres 79,4 - 94,8) MCH - 24,8 ( zakres 25,6-32,2) MCHC - 31,6 ( 32,2-35,5) RDW - CW - 20,8 ( zakres 11,7-14,4) czy to prawidlowy wynik?

Odpowiedzi znajdują się poniżej

~Syla112

~Syla112

Też bym obstawiała anemię aczkolwiek specjalistą nie jestem. Mam zbliżone wyniki do Twoich i rzeczywiście lekarz zdiagnozował anemię. Nie rozmawiałaś z żadnym specjalista o tych wynikach? Bo np. ja po wykupieniu "Twojgo Raportu Zdrowia" razem z wynikami otrzymałam raport ze szczegółowym omówieniem, i mogłam również osobiście porozmawiać ze specjalistą, który rozwiał wszelkie wątpliwości. Więc jak chcesz, to mogę podać Ci na niego namiary, bo naprawdę konkretny i życzliwy człowiek. Przyjmuje w CMD w Wawie. Nie wiem skąd jesteś, ale jak będziesz potrzebować pomocy to daj znać.