Forum Interpretacja badania krwi

Jak zrozumieć wyniki badań?

~a...l

~a...l

Witam , proszę o pomoc w interpretacji wyników badań : WBC C30 3,96; NEUT% 39,9; MONO% 11,9 ; LYM% 44,9 ; IG% 0,0 ; NEUT 1,58; BASO 0,03; IG 0,0; HbA1c wg DCCT/NGSP L55 4,6 ; HbA1c wg IFFC 27. Dziękuję za pomoc

Odpowiedzi znajdują się poniżej

~mgmg

~mgmg

nie podajesz norm, ale w morfologii chyba tylko NEUT za malo. Slabsza odpornosc, moze chorowalas? zawsze tak masz?
o watrobie sie nie wypowiadam bez mojego adwokata, znaczy bez podania norm.

~A25

~A25

WBC C30 3.96 (4.3-10.0), NEUT% 39.9 (50.-70.0), MONO% 11.9 (4.3-11.0),LYM% 44.9 (25.0-40.0), IG% 0.0 (0.16-0.62), NEUT 1.58 ( 1.9-7.5), IG 0.0 (0.01-0.04), HbA1c wg DCCT/INGSP L554.6 (4.8-5.9), HbA1c wg IFFC 27 (29-42).
nie choruje na nic, jestem w trakcie badań guza , którego mam na głowie . Ogólnie mam problemy z sennoscia , problemy ze wzrokiem, ciągle uczucie zimna, ciągle zmęczenie , problemy z gojeniem się ran ( pozostają mi ślady po każdym najmniejszym zadrapaniu)