Skocz do zawartości
Forum

Świecące mięso drobiowe


Gość szaba56

Rekomendowane odpowiedzi

Bez zbadania próbki mięsa, ciężko jest określić co tak naprawdę wywołało fluorescencje. Za najbardziej prawdopodobne uważam dwie hipotezy.
Pierwszą hipotezą są bakterie dla, których mięso jest idealną pożywką. Niektóre drobnoustroje potrafią fluoryzować, więc stąd mogło pochodzić świecenie.
Drugą hipotezą są zmiany chemiczne barwnika pod wpływem środków chemicznych dodawanych do mięsa w celu np. przedłużenia jego świeżości.

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...