Skocz do zawartości
Forum

Ostre przyprawy a krostki


Gość Daria to ja

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Daria to ja

Dlaczego po ostrych przyprawach dodawanych do jedzenia np chili itp., w ogóle po ostrym jedzeniu robia mi sie krostki na nosie? To prawda ze przy problemach z watroba tak sie dzieje i to znaczy ze nie powinno sie jesc za ostro?
Lubicie ostre jedzenie? Np pieprz, chili, papryczki itd?

Odnośnik do komentarza

Jedzenie ostrych potraw lub ostre przyprawy nie mają wpływu na powstanie czy nasilenie objawów trądziku. Badanie badające wpływ ostrych przypraw na nasilenie się objawów trądziku wykazało że tylko u 10% badanych osób ostre przyprawy nieznacznie nasiliły objawy. Co do wpływu takich przypraw na wątrobę to ogólnie nie są one wskazane przy problemach z wątroba, gdyż podrażniają ją. Nasza wątroba woli bardziej mdłe potrawy. Jeżeli zaś nasza wątroba jest zdrowa to normalne ilości przypraw czy ostrego jedzenia nie powinny nam zaszkodzić

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...