Skocz do zawartości
Forum

Przechowywanie past i opcjonalnie ich konserwacja


Gość WarzywnyGosc

Rekomendowane odpowiedzi

Gość WarzywnyGosc

Witam,
Od niedługiego czasu próbuję przeróżnych wegańskich past kanapkowych. Wytwarzam je w domu mikserem, są znakomite w smaku jednak bardzo szybko się psują w lodówce ustawionej na maksymalny chłód. Są zamknięte w szczelnych słojach.

Jak długo przykładowo mogę przechowywać pasty z fasoli/ciecierzycy/grochu/soczewicy z dodatkami pieczarek/papryki + zioła do tego?

Czy istnieje naturalna możliwość konserwacji takiej pasty aby przetrwała bez problemu np. 7 dni?

Jakieś inne zalecenia?

Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza

Sól ma właściwości konserwujące... to na pewno, ale przecież nie można wpakować jej dużo do takiej pasty jak i z resztą do czegokolwiek. Jeśli solisz w ogóle te pasty to rób to nie na kanapce tylko od razu po zrobieniu dopraw solą do smaku. To może trochę przedłużyć im żywotność. Swoją drogą czytałam o nowym konserwancie do żywności, który ma niby wejść nie długo do obiegu - nazywa się bizyna. Podobno to rewelacja. Zobaczymy jak będzie w praktyce...

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...