Skocz do zawartości
Forum

Czy cukier może powodować opuchnięcie gardła?


Gość Nikasa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Od jakiegoś czasu zauważyłam, że spożywając cukier, kolejnego dnia mam opuchnięte gardło, ból gardła i cały czas muszę odchrząkiwać, aby w ogóle móc cokolwiek powiedzieć. Czasami jest aż tak źle, że ledwo jestem w stanie wydusić z siebie choć jedno słowo.
Gdy odstawiam ten produkt, z mojej diety ,objawy zaczynają się zmniejszać i w ciągu kilku-kilkunastu dni objawy ustępują.
Moja dieta jest uboga w nabiał (spożywam go sporadycznie, raz na tydzień/dwa tygodnie) i mięso, jem dużo warzyw, kasz, owoców, ryb.
Cukier we krwi zawsze był u mnie w normie. W rodzinie nigdy nie było cukrzyków.
Co może być przyczyną takich zmian?
Proszę o odpowiedź.

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...